Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Oude DLC moet gratis worden? | Hot Koffie Show

Deze week in de Hot Koffie Show schuiven Peter en Daniël aan voor een nieuwe hete stelling: Oude DLC moet gratis worden? De jongens laten hun woorden hierover los, maar vergeet ook zelf niet jouw mening te spuien! En vooral ook niet om een nieuwe stelling te droppen, want zonder jullie bestaat de Hot Koffie Show niet!

  1.   
    CHILLOZZ's avatar

    mmmm..

    Vaak heb je bij spellen die al ouder zijn ook wel versies waarbij ALLE DLC zitten…
    Das dan dus een kwestie van even research doen.. Ja ik snap dat je dat niet doet als je in een bijv. fysieke winkel bij idd actie bakken staat.

    Zo heb ik laatst dus die assesins Creed syndicate gekocht de special editie incl alle DLC voor 33 euro. Mooie prijs voor een mooi pakket.

    Maar dit probleem van oude meuk die nog de prijs heeft in de store van toen het net nieuw was herkend iedereen wel ja. En dat is dan toch erg jammer.

    Ik denk dat vrijwel niemand die DLC koopt als het duurder is dan wat je voor de game zelf betaald hebt.

  2.   
    CHILLOZZ's avatar

    nieuwe stelling:

    de meeste gamers kopen hun games voortaan via webshops ipv fysieke winkels.

    Ik ben wel eens benieuwd hoeveel mensen er nog naar echte ”fysieke” winkels gaan.
    Met alle scherpe aanbiedingen die je zoveel op het web ziet staan vraag je je toch af hoedat game winkels zoals een bijv. gamemania draaiende weten te houden.

    [Ik kocht voorheen altijd mijn games via gamemania, Echter is de store waar ik naartoe ging weg gegaan. En de dichtsbijzijnde nu is me te ver weg. Dat is de reden waarom ik voortaan alles via een webshop bestel. Plus dat het dan mooi bij je thuis bezorgt word. en het feit dat je nu de goedkoopste aanbieder makkelijk kunt vinden.]
    Ik snap dan ook niet dat een gamemania NIET aan verzenden ”webshop” doet. Daar laten ze toch veel geld mee liggen

  3.   
    sjaak19832015's avatar

    CHILLOZZ schreef, "nieuwe stelling:
    de meeste gamers kopen hun games voortaan via webshops ipv fysieke winkels.
    Ik ben wel eens benieuwd hoeveel mensen er nog naar echte ”fysieke” winkels gaan.
    Met alle scherpe aanbiedingen die je zoveel op het web ziet staan vraag je je toch af hoedat game winkels zoals een bijv. gamemania draaiende weten te houden.
    [Ik kocht voorheen altijd mijn games via gamemania, Echter is de store waar ik naartoe ging weg gegaan. En de dichtsbijzijnde nu is me te ver weg. Dat is de reden waarom ik voortaan alles via een webshop bestel. Plus dat het dan mooi bij je thuis bezorgt word. en het feit dat je nu de goedkoopste aanbieder makkelijk kunt vinden.]
    Ik snap dan ook niet dat een gamemania NIET aan verzenden ”webshop” doet. Daar laten ze toch veel geld mee liggen"

    Sinds ik mijn ps4 de deur uit heb gedaan en weer ben overgestapt op pc koop ik mijn games eigenlijk alleen nog digitaal. Een probleem op pc vind ik dat je meerdere game platformen hebt want laten we eens tellen. 1 Steam 2 GOG 3 Origin 4 Uplay 5 Battle.net 6 Windows 10 store. Zo zijn dat er maar ff een paar die bij mij opkomen. Zelf zou ik dit liever allemaal zien samenkomen op 1 platform dan heb je ook wat meer overzicht vind ik persoonlijk maarja wat kan ik zeggen dromen mag toch haha.

  4.   
    sjaak19832015's avatar

    Nieuwe stelling:

    Oude games moeten ook achievements krijgen op bijvoorbeeld pc.

    Zelf grijp ik regelmatig eens terug naar een oude game en daar mis ik dan de achievements.
    Voor mij persoonlijk resulteren achievements in dat ik meer tijd in een bepaalde game kan steken en langer van een game kan genieten. Er zijn genoeg gamers die vaak ff een oudere game oppakken en deze gedachten met mij delen.

    Wat vinden jullie als gamers zijn oudere games het wel of niet waard om hier achievements aan toe te voegen?

  5.   
    INeedAJuanDance's avatar

    Huey mijn stelling bedankt boys!

    Ja ik ben al tijdje actief op Gamersnet! Maar hiervoor was mijn nickname TrnxIce. Heb in het begin al keer stelling over gta ingevult als ik het me goed herinner.

  6.   
    Thomsnov's avatar

    WoW peter is gewoon extreem rechts want hij zei: GA GEWOON WERKEN!! XD

  7.   
    darroox's avatar

    Zijn de closed en open betas die nieuwe demos van een game. 8) Waar is die shareware cd;s van vroeger die bij de dixons kon kopen tegen een leuke prijs ? 8) 😆

  8.   
    Brak's avatar

    Het probleem is dat prijzen van de online stores over het algemeen niet echt meegaan met de prijsdalingen die games in de winkel krijgen. Dat is voor de games die je retail kan kopen geen probleem maar dlc is alleen online te halen en blijft dus altijd duur. Hierdoor krijg je ook vaak dat na een tijdje de Goty versie met alle dlc goedkoper is dan de dlc los kopen. Iets wat er voor zorgt dat mensen die de game al hebben hun oude versie doorverkopen en dan de goty versie gaan halen wat weer zorgt voor een extra game in tweedehandse omloop, iets waar veel bedrijven altijd over lopen te klagen.

  9.   
    Neolite's avatar

    Onzin, oude DLC hoeft absoluut niet gratis te worden. Je hebt wel vaak te maken met een absurd prijsverschil. Kijk bijvoorbeeld naar Mass Effect 3 en de dlc die daarvoor te krijgen is. De game is al voor minder dan een tientje te krijgen geweest maar de dlc bij elkaar kost meer dan 50 euro, die is namelijk nog nooit goedkoper geworden.
    Moet oude DLC gratis worden? Nee, maar wel mee gaan in de prijsverhouding van het origineel.

    Nieuwe stelling:

    “De Nintendo Switch is nu al geflopt”

    Onderbouwing van mijn kant,

    Door de zwakke grafische prestaties ontbreken veel third party games, dit zorgt ervoor dat veel mensen de stap niet zullen maken.
    Daarnaast is de marketing rondom de switch nogal eh… afwezig te noemen. Het is er wel hier en daar maar je ziet het nu niet echt keihard terug in hypes en dergelijke constructies.

  10.   
    tranceguy's avatar

    Gratis weet ik niet maar dlc kan nooit meer kosten dan een full priced game. En als een game op een gegeven ogenblik gedropt is naar 20 euro is het niet meer dan logisch dat het prijsniveau van een dlc pack voor die game zeg tussen de 5 a 10 euro komt te liggen… Want zulke content biedt nooooit zoveel uren plezier als de main game zelf.. Dus kan je daar neverdenooit niet de hoofdprijs voor vragen en op het moment dat een game in de budgetbakken ligt al helemaal niet meer…

  11.   
    TheNerdNL's avatar

    mag ik zeggen dat ik er alles behalve mee eens ben. Waarom zal je eerst de volle mak voor een DLC betalen als hij paar maanden later in eens gratis is of vermalen goedkope. Duss oftewel leuk als ze gratis DLC geven na verloop te tijd maar het moet geen verplichting worden

  12.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Ik vind dat alles gratis moet worden, want dan heb ik geld over om andere dingen mee te kopen

  13.   
    mattioza's avatar

    Ik snap het gedacht achter de stelling wel, bij Battlefield 4 hebben ze ook bepaalde DLC gratis vrijgegeven toen Battlefield 1 er aan kwam. Zijn goeie acties, zo haal je ook de activiteit terug naar de game voor een periode. En het is niet dat ze uit die DLC van meer dan 3 jaar oud nog veel geld gaan halen. Dus ben het op zich wel eens met de stelling.

    De DLC wordt ook regelmatig aangeboden in definitieve editie, waardoor je er soms ook maar 5-10 euro voor moeten geven.

    Nieuwe stelling: kleinere games hebben steeds meer crowdfunding nodig om nog te kunnen concurreren (qua niveau) met de triple A games.

  14.   
    Kroelbeertje's avatar

    Ik kom Harambe wreken schreef, "Ik vind dat alles gratis moet worden, want dan heb ik geld over om andere dingen mee te kopen"

    Ja, Inderdaad, behalve peggle

  15.   
    JaslanNL's avatar

    Beter laat dan nooit…

    Gratis games zijn altijd mooi, maar uiteraard werkt dat niet echt bevorderend voor de game industrie. Wat er al gezegd word, het kan wel goed werken als promotie materiaal, een extra stimulans om een game aan te schaffen omdat je wanneer je de DLC er bij krijgt tenminste echt het idee hebt dat je een volledige game aanschaft. Daarnaast kan gratis DLC weer kort een game nieuw leven inblazen. Je merkt toch wel dat er gretig gebruik van word gemaakt als het gratis beschikbaar is.

    Waarom ik het wèl deels eens ben met de stelling is omdat sommige uitgevers failliet gaan, en sommige licenties worden dan jarenlang niet opgekocht/gebruikt, soms zelfs nooit. In zulke gevallen kan je bij de games de DLC wel gratis maken lijkt mij, omdat er in principe geen tot weinig winst meer op word gemaakt.

    Een andere reden is dat apparaten en/of services een beperkte levensduur hebben. Zoals Xbox Live voor de eerste Xbox.., dat is inmiddels opgeheven. Wanneer dit bij de 360 gebeurd? geen idee.. maar goede kans dat dit op termijn wel gaat gebeuren. Wat moet je dan? Het zou mooi zijn om (iig voor de niet backwards compatible games) op zulke momenten de DLC vrij te geven, in ieder geval een poosje voordat de service op houd, zodat je gamers nog wel de kans geeft om toch nog datgene te halen wat ze misschien nog in de lijst hadden staan. De echte fanaten hebben echt wel eerder die DLC voor een aardige prijs gehaald, die gaan geen 10 jaar wachten.

    Voor nu vind ik DLC net als veel voorgaande reacties niet in verhouding staan met de prijs van de game zelf. Season passes die achterlijk duur blijven terwijl de game in de budget bak ligt. Maar dat ligt ook aan het verdien model van de industrie tegenwoordig. Als het zo duur is om fysieke producten te maken, en te laten verschepen naar winkels, dan ga je natuurlijk de digitale versie, waarbij je minder kosten hebt, zien als een waardig alternatief. Voor een ontwikkelaar is dat begrijpelijk, maar voor een gamer is het een slechte zaak. Gelukkig zijn er nog wel ontwikkelaars die mooie toegiften doen, zoals bij Titanfall 2. Maar een spel als CoD daar in tegen, die houd zijn prijzen echt veeeeeeeeeelste hoog, ook na 5 jaar nog.. en dat mag wel anders!

    Stelling: Waar zijn de game demo’s gebleven?