Nvidia: PC is superieur aan elke console

Matt Wright, sales manager bij Nvidia, heeft nog maar eens benadrukt dat de pc het meest ideale platform voor gamen is. Dankzij de functionaliteiten van een pc is het als platform altijd superieur aan elke console:

We are proposing small form-factor PCs to be a viable alternative to the next-gen consoles. Enthusiast players want the ultimate games system and that is the PC. The PC platform is far superior to any console when it comes to gaming, plus you get all the extra functionality that a computer brings.

We want to make PC gaming as simple as possible and we think that it already becoming much more relevant and appealing to casual gamers. Steam now has more users than Xbox Live. There is a whole new generation who grew up playing on PC with titles like Minecraft or World of Tanks. There’s a huge community who love playing their games on PC.

Geen verrassend statement van Nvidia en wellicht dat het ook een rol speelt dat concurrent AMD is uitgekozen om custom processors te maken voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Ga jij voor een PlayStation 4 of Xbox One? Of investeer je vooral in een nieuwe high-end pc? Laat het ons weten!

  1.   
    PS4owner's avatar

    ik wou zeggen dit is inderdaad een standaard reactie/statement van Nvidia. bijna bij elke poep of scheet uit console land is Nvidia erbij om te zeggen dat de PC superieur is.

    Je speelt op de consoles voor het gemak, met je vrienden kunnen spelen. en lekker op de bank of in bed te kunnen gamen. Maar goed de PC zal ook altijd wel krachtiger blijven maar dat maakt voor mij persoonlijk niets uit.

    ik speel zelf op Xbox, Playstation en de PC, enige waar ik niet op game zijn de Wii of mijn mobiel of tablet.

    het maakt ook allemaal niet zoveel uit waar je op gamed zolang je maar plezier hebt.

  2.   
    DeAdSeYe's avatar

    Ik blijf een PC gamer, als je het slim aanpakt betaal je niet meer als een gewone console gamer. Ontwikkelaars hebben meer vrijheid (hun ideeën), community’s hebben meer vrijheid (bijv. mod support), minder ontwikkel kosten en tijd.

    Daarnaast blijft de PC ook altijd koploper op het grafisch niveau. De vorige generatie consoles (Xbox360 en PS3) gebruikte volledig de 720p en geüpscaled naar 1080p. De nieuwe generatie (Xbox One en PS4) gebruiken nu pas de volledige 1080p. Daarnaast ondersteund PS4 ook 4k, maar dit is alleen voor video’s en kan niet worden gebruikt voor gaming. Vergelijk dit eens met een PC? Daar heb ik al gamers op zien gamen met een resolutie van 12k…. 3x een 4k scherm = 12k, en dat ondersteund de PC gewoon. Met een single HD7970 haalde iemand 30FPS in Dirt 2 op een resolutie van 11520 x 2160 met 1.5 biljoen pixels. Vergelijk dat eens met een nieuwe next-gen console 1920×1080….

    Laat staan de jaarlijkse line-ups van nieuwe CPU’s en GPU’s. DDR4 staat nu ook voor de deur…
    En als iemand slim is betaald die gene niet meer als een console gamer. Elke jaar geef ik 400 á 600 euro uit maar verkoop wel mijn oude hardware weer door met kassa bon (winkel garantie) en orginele doos. Dat geld leg ik weer bij nieuwe hardware, en betaal op jaar basis niet meer als 300 euro .

    Ik koop wel de meeste PC games al voor 30 á 35 euro op release. Vergelijk dat eens met console games die al gouw 50 tot 70 euro kosten. Dat compenseert zich met het geld wat ik uitgeef aan hardware…

  3.   
    killerking's avatar

    Ik twijfel er geen moment aan dat pc beter is dan console en dat zal denk ik ook altijd zo blijven. Ik heb zelf een goeie pc staan die gehakt maakt van de ps4 en xbone maar toch vind ik gamen op console leuker. De hele gamewereld draait nou eenmaal persoonlijke meningen, de een kiest voor pc de ander kiest voor een console en weer een ander speelt liever op een handheld. Daarom gaat de fanboy wars ook helemaal nergens over want het zijn gewoon mensen met menings verschillen en maken ruzie omdat iemand een andere mening heeft. 😉

  4.   
    JohnnyBNL's avatar

    Nvidia zegt dit alleen maar omdat zij niet zijn gekozen door Microsoft & Sony om de Xbox One & Playstation 4 van hardware te voorzien, omdat Microsoft & Sony voor AMD (de concurrent) hebben gekozen.

    Maar dit is op zich geen nieuws wat ze hier melden, want een PC zal ten alle tijden de beste blijven. Maar ze wilde gewoon even een statement maken richting Microsoft & Sony.

  5.   
    DeAdSeYe's avatar

    Het ligt uiteraard ook aan de games die je speelt. Ik speel graag Arma series, DCS World, strategie games en die games zijn allemaal wat te uitgebreid voor consoles.

    Voordeel wat ik dan ook zie in consoles is, gemakzucht. 🙂

    Ben zelf nog aan het denken om een PS4 aan te schaffen, gewoon om te hebben en wat exclusieve games te spelen waaronder de nieuwe Uncharted (wanneer die uitkomt)

  6.   
    3333/3333's avatar

    Ben in 2010 overgestapt naar de pc, en ik wil niet meer terug.

    De basis van een pc is weliswaar duurder, maar je kunt relatief goedkoop upgraden om de zoveel jaar. Daarnaast kosten games echt heel veel minder dan op de consoles. En natuurlijk de ongeëvenaarde framerates. Op de console is het nieuwswaardig als een game op 60 fps draait, op de pc is dat gewoon een standaard eis van minimale framerate.

    Heb zelf een redelijk high-end systeem nu, framerates schommelen rond de 80/90 in veel titels, echt een compleet andere ervaring.

  7.   
    Moodey's avatar

    PC gamen geeft misschien meer upgrademogelijkheid maar is slechter als je kijkt naar dezelfde prijs als de Xbox1 en de PS4, een game pc van 400 euro (helemaal nieuw, niet een oud barrel waar je dan lekker een nieuwe videokaart enzo instopt) heeft waarschijnlijk minder goede gamekwaliteit dan een Next Gen Console, een Next Gen Console geeft eigenlijk meer waarde voor je geld (als t om gamen gaat.)

  8.   
    3333/3333's avatar

    Moodey schreef, "PC gamen geeft misschien meer upgrademogelijkheid maar is slechter als je kijkt naar dezelfde prijs als de Xbox1 en de PS4, een game pc van 400 euro (helemaal nieuw, niet een oud barrel waar je dan lekker een nieuwe videokaart enzo instopt) heeft waarschijnlijk minder goede gamekwaliteit dan een Next Gen Console, een Next Gen Console geeft eigenlijk meer waarde voor je geld (als t om gamen gaat.)"

    Niet helemaal waar. Technisch zijn de next-gen consoles ook gewoon low-end pc’s.

    Valt door optimalisatie in loop der tijd wel wat te winnen, maar anderzijds kun op de pc altijd zelf de verhouding tussen prestaties/kwaliteit kiezen.

  9.   
    noah81's avatar

    ps3owner schreef, "ik wou zeggen dit is inderdaad een standaard reactie/statement van Nvidia. bijna bij elke poep of scheet uit console land is Nvidia erbij om te zeggen dat de PC superieur is.
    Je speelt op de consoles voor het gemak, met je vrienden kunnen spelen. en lekker op de bank of in bed te kunnen gamen. Maar goed de PC zal ook altijd wel krachtiger blijven maar dat maakt voor mij persoonlijk niets uit.
    ik speel zelf op Xbox, Playstation en de PC, enige waar ik niet op game zijn de Wii of mijn mobiel of tablet.
    het maakt ook allemaal niet zoveel uit waar je op gamed zolang je maar plezier hebt."

    Helemaal mee eens,
    Waar zie je tegenwoordig nog een pc in de woonkamer staan?
    Console is veel gebruiksvriendelijker vind ik, past goed in de woonkamer en veel leuker om met het gezin of vrienden samen mee te spelen.
    Dat ie grafisch minder is dan pc zal mij een worst wezen.

  10.   
    mmx's avatar

    Simpel antwoord ik ga voor de consoles 😛

  11.   
    soldierarjan's avatar

    Nvidia heeft zeker gelijk en als mij laptop kapot gaat koop ik ook weer een goede pc.
    Maar ik vind zelf console game wel fijner gewoon lekker op bed liggen en op me gemak game.

  12.   
    ronineter's avatar

    Dit zeg Nvidea alleen omdat WII U, PS4 en Xbone allemaal op AMD draaien.

    Console is beter wanneer: Je wilt gamen zonder extra rompslomp zie de PC met zich mee brengt.

    PC is beter wanneer: Je naast gamen ook nog lekker wilt kunnen beunen met mods, muziek, filmpjes, Microcontrollers enzovoorts. Deze mensen nemen de rompslomp van de PC voor lief. Het is samen met de de hoge prijs van de PC de prijs die je betaalt voor de diversiteit en mogelijkheden van de PC.

    Zelf game ik alleen op de PC. Ik neem het gedoe van de PC voor lief, mod games en beun met Microcontrollers.

    Daarbij ben ik een persoon die meestal met goed genoeg genoegen zal nemen, Ik ga niet zitten te fappen op allen grapics van een game. Gameplay is belangrijker dan grapics en daar heb je geen snelle video kaart voor nodig. (dat zou betekenen dat pokemon schijt zou zijn vanwege zijn grafische kwaliteiten. veel mensen zullen het niet met je eens zijn.)

    Een console is nou eenmaal de betere optie voor iedereen die niks om zo hoog mogelijke grafische kwaliteiten geeft en de limitaties voor lief neemt. Echter werken deze apparaten (vrijwel altijd) zonder problemen.
    (En je niet graag RTS speelt)

    In tegenstelling tot de PC die veel meer kan en niet deze limieten kent. Meestal wel een paar problemen heeft en een stukje duurder in aanschaf is.

    Rond gaan schreeuwen dat een van beide beter is gewoon K.U.T. en kortzichtig. Beide platformen hebben pros en cons welke ze gelijk trekken aan elkaar.

  13.   
    Supermario's avatar

    Gemak dient de mens.Een console speelt alle games die daar voor gemaakt zijn.Een pc game is maar de vraag of je de game kan spelen met de specs die in je pc.Console betekend dus geen kopzorgen of overdreven uitgave om een spel te kunnen spelen

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    Supermario schreef, "Gemak dient de mens.Een console speelt alle games die daar voor gemaakt zijn.Een pc game is maar de vraag of je de game kan spelen met de specs die in je pc.Console betekend dus geen kopzorgen of overdreven uitgave om een spel te kunnen spelen "

    Precies daarom speel ik daar ook op vind ik makkelijker, en er zijn spellen die wel op console zijn en niet op de pc.

  15.   
    RinkichiMiri's avatar

    ik ben zelf pc gamer maar word tog wel moe van dit soort gezeur steeds. de pc zal altijd koploper blijven dat weten we nu wel laat mensen gewoon lekker op hun favoriete platform spelen. hoe vet de pc ook is ik kan niet wachten tot ik een ps4 kan kopen 🙂

  16.   
    Talska's avatar

    Lekker belangrijk…

    Voor die paar pixels meer lig ik niet wakker.