E-sportsteam OG wint Dota 2-toernooi The International met record prijzengeld

The International OG

Het e-sportsteam OG heeft zichzelf opgevolgd als winnaar van The International, het belangrijkste Dota 2-toernooi van het jaar. Het Europese team neemt met deze winst maar liefst 15,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 14 miljoen euro, mee naar huis. Goed voor meer dan 3,1 miljoen dollar per persoon, wat ook meteen een record oplevert. Het vorige record werd eind juli nog maar gevestigd, toen de 16-jarige Amerikaan Kyle ‘Bugha’ Giersdorf drie miljoen in de wacht wist te slepen met het solo-onderdeel van de Fortnite World Cup Finals 2019.

In de finale versloeg OG het Team Liquid, winnaar van The International 2017, dat vorige week nog aankondigde met hun hoofdkantoor terug naar Utrecht te komen. Het Chinese team van PSG.LGD legde in eigen land beslag op de derde podiumplaats in de Mercedes-Benz Arena.

OG is eveneens het eerste team dat The International twee keer weet te winnen, zelfs twee maal op rij. Het valt op dat de spelersbasis ten opzichte van vorige jaar ongewijzigd is. Het zijn terug de twee Finnen JerAx en Topson, de Fransman Ceb, de Deen N0tail en de Australiër ana, die vorig jaar met hun overwinning samen ook al een slordige 11 miljoen dollar wisten binnen te halen. Het vijftal prijkt met deze twee eindoverwinningen, wat in totaal al meer dan vijf miljoen dollar oplevert, dan ook helemaal bovenaan de ranking van grootverdieners in de e-sports.

The international vergelijking prijzengeld

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren