E-sportsreus Team Liquid komt terug naar Utrecht

Team Liquid Internationals 2019

Volgend jaar opent Team Liquid haar hoofdkantoor in Utrecht, in één van de torens van ‘Het Platform’ op het Stationsplein. Met meer dan 60 spelers in 14 verschillende games, is Team Liquid één van de grootste e-sportsorganisaties ter wereld. Het team begon een kleine twintig jaar geleden ook in Utrecht, wat het extra mooi maakt.

Volgens oprichter en CEO Victor Goossens is het de perfecte locatie, wegens de enorme fietsenstalling en de vele passage die de nodige vibrations teweegbrengen. In het complex komen kantoorplekken voor medewerkers, ruimtes voor gaming, vergaderzalen, verblijfsruimtes, een restaurant en een fanzone waar artikelen van Team Liquid te koop zijn. Met de komst van Team Liquid en de Dutch Games Association, Dutch Game Garden en Firstlook Festival die reeds in Utrecht gevestigd zijn, hoopt de Nederlandse stad uit te groeien tot een belangrijke gamestad en het middelpunt te worden van e-sports in Europa.

De grote e-sportsorganisatie, met onder meer nog vestigingen in Sao Paulo en Los Angeles, wil grote talenten naar Utrecht halen. Of er door de club extra geïnvesteerd gaat worden, in het aantrekken van talent van binnen Nederland en bij uitbreiding de Benelux is nog niet bekend.

Team Liquid Cologne 2019

 1.   
  nanathan's avatar

  Waar kan je solliciteren?

 2.   
  mattioza's avatar

  @nanathan: Er zijn enkele functies beschikbaar voor Nederland beschikbaar op hun website via: https://www.teamliquid.com/careers

  Mocht je als e-sporter willen aanmelden, kan je waarschijnlijk via de contactpagina een open sollicitatie doen, maar vermoedelijk scouten zij wel de spelers zelf.