Reisgids voor het post-pandemisch New York van The Division

Ga er maar aan staan! Vanwege een virusuitbraak via het monetaire systeem (jalala geld!) is New York van de buitenwereld afgesloten. Als special agent van The Division word jij naar New York gestuurd om orde op zaken te stellen en de wetteloze bendes uit te schakelen. Een mooie taak, maar vergeet niet dat dit bezoek aan New York voor veel agenten van The Division de eerste is. The Big Apple staat bij veel mensen hoog op het lijstje van plaatsen waar je ooit eens geweest moet zijn en dus is het ook handig om te weten waar je, tussen het kapot schieten van bendeleden door, moet zijn voor een puike selfie. Deze reisgids is gemaakt voor elke agent die iets meer van New York wil zien dan alleen de nodige dood en verderf.


Welkom in New York! De stad die ooit gesticht werd door de Nederlanders en geruild werd met de Britten voor Suriname. 1-0 voor de Britten. Voor de uitbraak was New York de grootse stad van de Verenigde Staten, in ieder geval qua populatie. Er was plek voor alles! Financiën, de beurs, de Verenigde Naties, kunst, cultuur, media, drive-by shootings, CSI: New York, Central Perk van Friends en mode waren belangrijke elementen voor de stad. Het grote voordeel van de virusuitbraak is ongetwijfeld de rust die dat met zich meebrengt. Was de stad voor de pandemie gevuld met bijna negen miljoen inwoners en een vreselijke verkeersader, inmiddels is de serene rust te voelen en is bijna alles gewoon te voet te bereiken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Een paspoort is dan ook niet meer nodig in de stad, wel een goed gevulde rugzak met wapens, kogels, bepantsering en de nodige gadgets. Wetteloosheid is immers een rekbaar begrip. Met veel wapens op zak ben je zelf de wet. Soms mag je gelukkig ook je rust pakken om even te genieten van alles wat New York te bieden heeft. Ehhh… had. Denk ook aan jezelf! Werk is leuk, maar ontspanning is ook nodig! Wij vertellen je in deze reisgids wat je absoluut moet zien in post-pandemisch New York.

Chelsea (lvl 2-4)

Chelsea is één van de oudste gebieden van New York en heeft daarom ook veel beschermde gebouwen gekend. Daarbij is de Church of the Holy Apostles één van de mooiste gebouwen van voor de pandemie. Neem gerust een kijkje en onderzoek wat er eigenlijk nog van over is. Oorspronkelijk een gebouw uit 1848, nu is het een plek waar je vooral moet oppassen voor bendes. Vergelijk het met Almere-Buiten, maar dan leuker.

Pennsylvania Plaza (lvl 3-5)

ight
Honderden dollars was je kwijt om een wedstrijdje van de NY Rangers of NY Knicks te bekijken. Dat is niet langer, want hoewel basketball en ijshockey niet meer worden gespeeld in Madison Square Garden, kun je nu gratis en voor niks een kijkje nemen bij het stadion. Elke toerist van voor de uitbraak zou jaloers op je zijn hoe gemakkelijk je dichtbij kunt komen. De plek waar Elvis Presley, The Police en U2 nog hebben opgetreden.

Times Square (lvl 10-13)

ight
Bah! Wat was dat Times Square eigenlijk een kitcherige plek voordat de pandemie uitbrak! Lichtjes, beeldschermen en belachelijk veel mensen! Dat is gelukkig niet meer het geval! Vier je ook liever Oud & Nieuw zonder duizenden mensen en miljoenen dollars aan vuurwerk? Vier het lekker met je nog levende collega’s op Times Square! Granaatje, molotov cocktail, Safari-jus erbij… feest!

Gramercy (lvl 16-19)

New York doet altijd wel stoer, maar wij weten als geen ander dat de Big Apple eigenlijk de Grote Appel had moeten heten. De wijk Gramercy heeft ook weer Nederlandse wortels, want het woord komt van Krom Moerasje. Hier is Gramercy Park te vinden, een plek die je absoluut moet bezoeken! Kleiner, maar veel sfeervoller dan Central Park kun je hier even uitrusten tussen het werk door. Doe een picnic en verdeel hier in alle rust de spullen die je hebt verzameld in de Dark Zone.

Kips Bay (lvl 20-23)

Over Nederland gesproken, als je echt een goed plaatje wilt schieten van de Empire State Building, dan moet je in Kips Bay zijn. Het is niet de wijk waar de meest goddelijke leverworst ooit is bedacht. Neen, het is de wijk die opgericht is door Jacobus Hendrickson Kip in Nieuw Amsterdam. Ga staan op East 34th Street en kijk de straat in. Het Empire State Bulding lacht je tegemoet. Een absolute must voor iedere reis naar New York.

eft

Turtle Bay (lvl 27-29)

Weet je nog? Toen er nog geen epidemische uitbraken waren van dodelijke ziektes en toen de mensheid dacht dat je als landen samen kon werken in iets dat “De Verenigde Naties” heette? Het lijkt zo lang geleden en het hoofdkwartier van de VN is nog te bekijken in Turtle Bay. Hoe dromen en idealen gemakkelijk worden vergeten als blijkt dat ons geld de ziektemaker blijkt te zijn. Ook de Verenigde Naties werken niet voor niets. Als er wat te graaien valt staan ze vooraan, maar nu is het woonwagen in, bier tanken. Toch verdient die vergane glorie natuurlijk wel een leuk kiekje voor in je post-pandemische plakboek.

Tot zover onze reisgids voor als je straks een bezoekje gaat brengen in het New York van The Division. Nog een kleine tip: kijk niet teveel naar pre-pandemische folders over de stad. Hoe mooi het toen was, zal het nooit meer worden. Rotterdam weet er alles van. Maar wees gerust, als je goed zoekt is tussen al het dood en verderf altijd een stukje prachtige historie te vinden. Of wat praktische loot.

Veel plezier in het New York van The Division

  1.   
    Neolite's avatar

    Haha die Rotterdam weet er alles van doet het hem. 😀

  2.   
    dandanna's avatar

    “Vergelijk het met Almere-Buiten, maar dan leuker.”
    Padoem patssssshh!! 😆

    Overall leuk geschreven stuk tekst over NY. Peter heeft zijn huiswerk gedaan en ik heb nog meer zin in The Division.

  3.   
    mheiden21's avatar

    Leuk geschreven, kan niet wachten om Almere-buiten en Rotterdam te bekijken in de game :p

  4.   
    Regge's avatar

    ik ga sowieso spelen, maar niet vanaf release jmmr genoeg, geld enzo :/ skirre student dat ik ben

  5.   
    gamerfriend01's avatar

    Leuk artikel weer, thema week is ook heel leuk, komen er live streams? 😉

  6.   
    Thomsnov's avatar

    Mooie recapitulatie naar de tweede wereldoorlog

  7.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Leuk artikel!

  8.   
    Leukste's avatar

    Brengt wel weer een lach op mijn gezicht in een post-pandemisch tijd.

  9.   
    jessyenmelissa's avatar

    Word tijd voor een GN clan in the Division 😀

  10.   
    Petor's avatar

    jessyenmelissa schreef, "Word tijd voor een GN clan in the Division 😀 "

    Zet m op zou ik zeggen 🙂

  11.   
    dmb97's avatar

    Goed geschreven nu weten we in ieder geval hoe we moeten overleven als de game net zo goed is als de reisgids dan zijn we de komende weken onder de pannen 8)

  12.   
    Marhawk's avatar

    Lol, Nice! Ik kan niet wachten de stad te verkennen. In de bèta’s vond ik het al super om rond te lopen en dingen te ontdekken. Bijna, bijna, bijna! 😀

  13.   
    gk_douwe's avatar

    ik doe mee met de xbox giveaway

  14.   
    just_karlijn's avatar

    Epic journey! Leuk te weten. hoop dat ik daar ooit heen mag geen.