Steam bewijst dat we graag ongehoorzaame, egoïstische eikels zijn

Katten, eigenlijk zijn het maar kutbeesten. Ze luisteren bijna nooit naar je, slopen je halve inboedel omdat ze daar zin in hebben en slapen de rest van de tijd (tenzij jij slaapt. Dan absoluut niet). Met andere woorden, katten zijn godvergeten ongehoorzaam en egoïstisch, iets wat meer dan 60.000 mensen op Steam heerlijk vinden.

Het bewijs wordt geleverd door het gisteren uitgekomen Stray, BlueTwelve’s katten-simulator welke direct goede zaken doet. Volgens de cijfers van Valve staat Stray direct in de top 20 qua player count. Met een piek van 62.963 spelers op dag één doet Stray het beter dan grote jongens als Rainbow Six Siege, Fall Guys en Elden Ring, wat best knap is voor zo’n kleine game.

Uitgever Annapurna heeft met Stray ook meteen een persoonlijk record te pakken. Volgens Benji-Sales steekt de game met kop en schouders boven de andere Annapurna-games uit, terwijl dat ook niet de minsten zijn.

Als je het mij vraagt is de hulde ook meer dan verdiend. Stray is uiterst vermakelijk, al is het maar omdat je zonder gene alles met een druk op de knop van de vensterbank kan tyfen. En die dedicated ‘miauw’ knop, dat is gewoon de kers op de taart.

Mocht je Stray willen proberen, dan kan dat zelfs gratis. Niet op pc, maar wel op de PlayStation. Gezien Stray inbegrepen zit bij PlayStation Plus Extra en Premium en je hier tijdelijk een 7-daagse proefversie van kunt afsluiten, kun je theoretisch de game zonder kosten uitspelen. De game duurt namelijk maar een uurtje of 4, dus dat moet makkelijk te doen zijn.

Maar goed, mocht je geen egoïstische eikel zijn en het Franse BlueTwelve je centen gunnen, dan kun je Stray ook voor drie tientjes kopen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren