Fall Guys doet niet aan ‘kijken, kijken, niet kopen’

Wij Hollanders zijn een vreemd volkje. Als je in een schoenenwinkel een stel kekke sneakers past, is de kans groot dat de halve provincie er al met z’n zweethielen in heeft gestaan. Wij Nederlanders zijn namelijk uit het ‘kijken, kijken, niet kopen’ hout gesneden. Wie daar niet uit gesneden is? Mediatonic, de studio achter Fall Guys. Want een cosmetic previewen voordat je deze koopt, daar doen we niet aan. Toch? Kijken is kopen, onbedoeld of niet.

En daar is niet iedereen het mee eens. Dat je even wil zien hoe je idiote jellybean eruitziet in een specifieke uitdossing betekent niet dat je ook meteen je zuurverdiende in-game credits eraan wilt verpatsen. Toch lijkt dat wel te gebeuren en dat leverde nogal wat klachten op.

Gelukkig zijn de mensen bij Fall Guys de beroerdste niet, dus werd er ook netjes gereageerd op de onvrede. Maar ook deze reactie stuitte op wat verzet. In plaats van een ‘sorry, gaan we voor je oplossen’ – waar iedereen wel een beetje op rekende – kreeg men een ‘dit is geen issue want je drukt zelf op de knop, dus geen refund’ terug.

Ja maar ho eens even… NEE! Wij Hollanders kunnen hierdoor niet meer mee met de Fall Guys hype. Wij MOETEN onze outfit kunnen checken voordat we besluiten deze niet te kopen. Dus dit is echt wel een bug. En dan kun je wel zeggen van niet en dat kan Epic Games fijntjes ook zeggen, maar het is toch echt wel zo. Gelukkig kwam Mediatonic alsnog tot hun zinnen en verklaart nu alsnog dat het een bug is, welke actief wordt verholpen.

Goed zo. Heel verstandig. Je wilt namelijk niet weten waar wij Nederlanders toe in staat zijn als we onze zin niet krijgen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren