EA wijt slechte launch Battlefield 2042 mede aan Halo Infinite

Battlefield 2042, wat is er inmiddels nog niet over gezegd? DICE krijgt op Reddit het een na het andere verwijt naar zich toe geslingerd, terwijl EA uit schaamte alleen kan zeggen dat DICE nu eenmaal goed is in het fixen van hun eigen buggy games. Maar als we het dan toch over verwijten en EA hebben… Halo Infinite, dat is (naast COVID) de echte reden waarom Battlefield 2042 zo slecht uit de verf kwam.

Tja, EA heeft de laatste tijd wel het een en ander uit te leggen and diverse iemanden. Terwijl ruim 200.000 man pleiten voor een volledige refund op alle platforms, zeiken investeerders waarschijnlijk ook de oren van Andrew Wilsons kop. Dus ja, wat kun je anders dan bekennen dat het allemaal wel beter had gekund? Nou… een andere game de zwarte piet toeschuiven. Dus dat is exact wat EA’s chief operating officer Laura Miele recentelijk heeft gedaan. Soort van. Want je kunt het ook als een ultiem compliment richting 343 Industries opvatten.

Weet je, het valt ook niet mee. Door COVID moet je ineens thuis je game ontwikkelen. Geen collega’s om mee rond de waterdispenser te zwerven, en je kat die telkens op je toetsenbord gaat zitten. Natuurlijk leidt dat tot bugs in je game. Een een bug hier en daar, wie ziet dat anno 2021 nog? Na dat desastreuze Cyberpunk kun je het niet veel slechter doen, toch?

Maar dan is daar ineens Halo Infinite’s multiplayer, welke verdomd soepel draait (in verhouding met jouw ‘stabiele’ game). Die walst ineens keihard over je Early Access periode heen. Mensen krijgen een voorproefje van wat wel een gepolijste game is. Ja, dan vallen die bugs in Battlefield 2042 ineens wel keihard op. En dat is dus ook wat Laura Miele tijdens een EA town hall meeting als argument opwierp, volgens insider Tom Henderson

Och gut, EA. Je hebt er wat mee te stellen gehad. Waar Battlefield 2042 in besloten speelsessies nog best stabiel presteerde, brak de pleuris uit toen het gepeupel ermee aan de slag mocht. En dan keihard ge-owned worden door Halo Infinite tijdens je moment suprème, dat moet gewoon pijn hebben gedaan. Maar goed, dat zal je misschien leren. Toch ietsjes meer testen de volgende keer?

  1.   
    TheUltimateGamer's avatar

    Litle kids !!!