EA gelooft in Battlefield 2042: “DICE fixt het zoals altijd wel weer”

Sommige dingen in het leven rijpen als een goede wijn. Battlefield 2042 – welke zich helaas meer classificeert als een zuur pak Chateau Migraine – hoort daar volgens EA ook bij. Tijdens een earnings call heeft de uitgever inmiddels toegegeven dat het er allemaal niet zo best uit ziet voor de shooter, maar dat DICE ook een kei is in het oplappen van hun eigen troepzooi.

Het is eerlijkgezegd wel een beetje een raar compliment om te krijgen van je baas. “Hey knul, aardige puinhoop heb je ervan gemaakt. Maar jij fixt dit! Je bent de beste in het fixen van je eigen tekortkomingen”. Renault-monteurs zijn daar wellicht aan gewend, maar DICE dus ook. Want laten we eerlijk zijn, het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaar de plank behoorlijk mis slaat. Maar het zal ook niet de eerste keer zijn dat diezelfde teleurgestelde community een game uiteindelijk toch omarmt. Al is het maar enkele patches later. Toch, Andrew Wilson?

“As much as I hate to admit it, DICE’s the studio that has been able to do this a number of times now and really go back and rebuild at the core and reengage the community, as long as we do that in conjunction with a committee. That’s what that studio was so great at doing.”

Maar, wacht even. Voordat men begint te roepen “Jeetje, Gamersnet, weer een bak negativiteit?”, laat ik voorop stellen dat ik hoop op een mooie toekomst voor Battlefiled 2042. Ik zeg altijd maar zo, Battlefront 2 was ook behoorlijk naadje toen het werd gepubliceerd en dat werd ook aardig bijgesteld. En dat is exact wat Andrew ook probeert te zeggen. Het is alleen zo jammer dat het allemaal weer zo ver moet komen.

Afijn, ik hef de papieren beker op een betere versie van Battlefield 2042. Nu maar hopen dat ik er geen koppijn van krijg.

  1.   
    TheUltimateGamer's avatar

    En op day one gekraakt let maar op.