Verkopen van Star Wars: Battlefront 2 zijn niet zo fraai

De ophef rondom microtransacties in Star Wars: Battlefront 2, die er recent tijdelijk uitgesloopt zijn door Electronic Arts en DICE, heeft klaarblijkelijk flinke impact gehad op de verkoopcijfers. De game heeft in het Verenigd Koninkrijk in zijn eerste week 61 procent minder verkocht dan zijn voorganger Star Wars: Battlefront uit 2015.

Bovendien heeft de nieuwe Star Wars-titel 50 procent minder verkocht dan het vorig jaar verschenen Battlefield 1. Het gaat hierbij wel alleen om de fysieke exemplaren, dus de digitale cijfers zijn vooralsnog niet meegenomen.


De hele lootbox shitstorm zal niet de volledige verantwoordelijkheid hebben voor de lagere verkoopcijfers – gamers vonden de karige content van Star Wars: Battlefront bijvoorbeeld ook niet fraai – maar het heeft wel een flinke vinger in de pap. Dat EA zichzelf weer moet gaan bewijzen is in ieder geval te merken.

Star Wars: Battlefront 2 is op 17 november verschenen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Verwacht binnenkort onze review!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  En het ging zo GOED toen de eerste reveal trailer kwam met alle info van nieuwe features die EA Star Wars Battlefront 2015 niet had. Maar EA verkloot het gewoon weer door te pushen met dit onodige systeem! Battlefield 4 player progress was perfect met en rond de unlocking, “If it ain’t broke, dont fix it”.

  Tja ze hebben hun eigen graf idd gegraven in the name of greed! Well jammer voor Dice, hun neem ik niks kwalijk. Ben benieuwd wat Disney hiervan vind nu hun Star Wars product/ license in een slecht dag ligt word gezet door the E(A)mpire. 😳

 2.   
  Puddingboom's avatar

  Wat een gek woord eigenlijk, fraai. mmmm nu heb ik zin in vlaai.

 3.   
  mmx's avatar

  Ik vind het toch een goede game de nieuwe starwars BF2 ..Alleen jammer dat EA er een goudmijn van probeert te maken en ja ze graven idd hun eigen ondergang tegemoet .Dice kan beter de games zelf gaan uitgeven .Wat Disney betreft die willwn ook geld zien .Ik had liever gezien dat Lucas Arts nooit de rechten had verkocht aan Disney !