Nieuwe beelden tonen hoe “Fett” Star Wars 1313 had kunnen worden

Star Wars 1313, er is in het verleden (lees 2012) al genoeg gezegd over deze titel. Het moest majestueus worden. Next-level. Niet van deze planeet. En toen kwam Disney en draaide het met een klein beetje dark side de nek om. Wie toch benieuwd is naar wat het had kunnen zijn heeft vandaag de dag toch nog een beetje mazzel. Niet eerder getoonde gameplay beelden zijn opgedoken, waarin de momenteel razend populaire premiejager Boba Fett ook zijn helm laat zien.

Waarom? Omdat Boba Fett van origine een aardige rol in het plot zou krijgen. Star Wars 1313 zou aanvankelijk draaien om een speelbare bounty hunter die het loodje zou leggen, te danken aan ome Boba. De speler zou dan de rest van de game verder spelen als Boba Fett, lekker cruisend door Coruscant.

Jaja, eeuwig zonde. Jammer genoeg vond Disney het allemaal niet interessant genoeg en focuste het zich liever op het maken van een middelmatige film trilogie (en dan ben ik nog beleefd), waardoor LucasArts in 2013 de tent mocht sluiten. In 2015 beweerde Lucasfilm president Kathleen Kennedy nog dat het project levensvatbaar was, al vertoont het al bijna 9 jaar geen teken van leven meer.

Maar goed, hoe jammer het ook mag zijn, er komen nog genoeg Star Wars gerelateerde spelletjes aan. Wat dacht je van de sequel op Jedi: Fallen Order? Of een van de andere twee games waar Respawn mee aan het knutselen is? En laten we vooral LEGO Star Wars: The Skywalker Saga niet vergeten. Oh ja, Ubisoft is ook nog met een “groundbreaking experience” bezig, alsook Quantic Dream, die al een heuse trailer van Star Wars Eclipse heeft getoond. Een Battlefront 3 kun je daarentegen weer op je buik schrijven. Daar heeft EA naar verluidt geen zin meer in.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren