EA bezig met drie Star Wars-titels

Het is al eventjes aftellen, een jaar of negen inmiddels, totdat het contract tussen Disney en Electronic Arts ten einde komt. Tien jaar lang mag EA als enige partij Star Wars-games uitbrengen en ze hebben om precies te zijn tot 2023. Niet gek ook dat ze nog snel even wat games binnen het universum van Wookies en baby Yoda’s uitgeven!

Respawn Entertainment, je weet wel, van het fan-tas-tische Star Wars Jedi: Fallen Order zal leiding geven aan een aantal ontwikkelteams, die in totaal drie games zullen uitbrengen.

De eerste is natuurlijk het vervolg op Star Wars: Jedi Fallen Order, genaamd Star Wars Jedi: ???????.

Daarnaast is er ook een nieuwe first person shooter in ontwikkeling. Aan het roer staat Peter Hirschmann, die eerder producent was bij de eerste Battlefront-games (dus die van voordat Dice het overnam), al is deze game pas net in ontwikkeling en de ontwikkelaar zoekt dan ook mensen om te helpen bij de productie.

De derde game die in ontwikkeling is betreft een strategische game. De kersverse ontwikkelaar Bit Reactor zal leiding geven aan dit project en deze studio is gevormd met mensen uit het XCOM-team. Wellicht krijgen we dus een turned based strategy game, maar dat is pure speculatie.

EA is lekker bezig met Star Wars, maar vanaf volgend jaar zijn ze gelukkig niet meer de enige, met Star Wars-games van onder andere Ubisoft en Quantic Dreams in ontwikkeling.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.