Resident Evil 4 VR gestript van dubbelzinnigheden

Wie van plan is om vandaag Resident Evil 4 VR voor de Oculus Quest 2 in huis te halen, moet er rekening mee houden dat er aardig wat geknipt is in de content. Volgens Facebook is de keuze gemaakt om enkele scènes en dialogen omtrent Ashley – waar vrijwel iedereen in de game wel een dubbelzinnige opmerking tegen maakt – te schrappen. De game zou zo meer geschikt zijn voor een “modern publiek”.

To be fair, er worden in Resident Evil 4 inderdaad wel wat dingen geïnsinueerd die vandaag de dag wel een tikkeltje op het randje zijn. Dingen waar Dave Chappelle ook niet mee weg zou komen. Vooral Ashley – de dochter van de president en de dame die veelal achter je aan hobbelt – moet het nogal ontgelden. Zinnen als “I see that the president’s equipped his daughter with ballistics too” terwijl Luis zonder gene naar haar boezem staart, dat kan anno 2021 echt niet meer.

Maar goed, Ashley kon er zelf ook wat van. Zij was namelijk degene die Leon voorstelde om “bij haar thuis nog wat overuurtjes te maken”, en dat mag dus ook niet meer. En onder Ashley’s rokje kijken? Wat denk je nou zelf? In het origineel bedekte ze haar benen nog en noemde ze Leon een viezerik, maar in de VR versie is heel die scène pleite.

Volgens Facebook (via UploadVR) waren deze wijzigingen noodzakelijk om Resident Evil VR geschikt te maken voor een modern publiek. Gezien iedereen tegenwoordig struikelt over alles wat maar enigszins aanstootgevend kan zijn, neemt Zuck geen risico’s. En geef hem eens ongelijk. Straks marcheert heel die meute die nu bij Netflix staat te protesteren richting Facebook. Dan maar wat content knippen. Liever politiek correct dan trouw aan het origineel, al kun je niet ontkennen dat de bovengenoemde voorbeelden ook wel verschrikkelijk corny zijn.

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  “modern publiek”

  Een generatie waar alleen hun eigen mening telt en niet die van andere. Een generatie van overgevoelige mensen. Een generatie waar niks meer mag en kan. Seksuele grapjes mogen totaal niet meer. Het is verdomme een video spel man. Elkaar de hersens eruit knallen is geen enkel probleem maar ojee als er ook maar iets seksueels erin voor komt.

  A generation of snowflakes.

 2.   
  Anoniem-164981725's avatar

  @DeAdSeYe: ik denk het, jij zeg te het. Grensoverschrijdende content aanpakken is nog tot daar aan toe, maar censuur gaat soms wel erg ver. Natuurlijk moet de dialoog omtrent toelaatbare dubbelzinnigheid intact worden gehouden, maar tegenwoordig neemt men het risico gewoon niet meer.

  En het is net wat je zegt. Genadeloos koppen afknakken is oké, maar een seksueel mag dan weer niet.