Facebook onthult per ongeluk Oculus Quest 2

Voor veel mensen is het feit dat je een pc of een PlayStation 4 nodig hebt voor VR een dikke teleurstelling. Gelukkig heeft Facebook met de eerste Oculus Quest al laten zien dat het ook allemaal draadloos kan. Het was de bedoeling dat de Oculus Quest 2 aanstaande woensdag zou worden aangekondigd, maar de eerste trailer is per ongeluk al online gezet.

We krijgen daarmee direct al behoorlijk veel informatie over het apparaat. Zo zal de Quest 2 een resolutie krijgen van bijna 4K, wat neerkomt op bijna 2K pixels per oog. Het systeem zal draaien op een Qualcomm Snapdragon XR2 Processor met 6GB RAM, waarbij je kunt kiezen voor een opslagruimte tot wel 256GB.

We zetten alle bekende specificaties op een rij:

Qualcomm Snapdragon XR2 Processor
6GB RAM
3D Positional Audio
New Controller Ergonomics
Nearly 2K Resolution per eye – over 50% more pixels than Quest 1
Up to 256GB Storage
Quest Games will work on Quest 2
Lighter than original Quest

Zoals gezegd zal er woensdag meer informatie volgen en hoogstwaarschijnlijk ook de prijs. De geruchten gaan dat het prijspunt rond de 300 euro zal liggen. Woensdag weten we meer.

  1.   
    BozeBever's avatar

    En de prijs zal ook wel redelijk zijn, dan is dit echt geweldig nieuws! Je zou nu maar vorige maand een 2080 en een quest hebben gekocht voor je VR-games! ai ai ai.

    Voor mijzelf: Ik ga pas upgraden als Oculus met een nieuwe rift komt, met hogere vervressingsnelheid en eentje die veel lichter is dan de quest. Dat draadloze hoeft van mij niet.