BioShock 4 verschijnt mogelijk in 2022

Heb je het zout nog op tafel staan na het nieuwtje van Quantic Dreams’ Star Wars game? Mooi, want strooi maar even mee met het volgende bericht. Volgens een recente datamine van Nvidia GeForce kunnen we namelijk BioShock 4 al in 2022 verwachten.

Het lek uit de database van Nividia werd eerder al wel erkend door het bedrijf, met als disclaimer dat het ook nog deels om speculatieve gegevens gaat. Ondanks die kanttekening is het wel opvallend dat blijkbaar een vermelding gevonden is van “BioShock 2022”. Dit kan er dus op wijzen dat we volgend jaar een nieuwe BioShock mogen verwachten. De gelekte data meldt daarnaast ook nog iets genaamd “Bioshock RTX Remaster”. Misschien opnieuw een opgepoetste versie?

Eind 2019 onthulden 2K Games en Cloud Chamber Studio al dat er gewerkt wordt aan een nieuwe BioShock. De game zou destijds al meerdere jaren in ontwikkeling zijn. Toch gaf 2K Games toen al aan dat BioShock 4 nog wel enkele jaren nodig zou hebben. Van eind 2019 tot (eind) 2022 is toch wel weer drie jaar, dus dan hebben we het al over “enkele jaren”. Mocht het jaartal 2022 uit de gelekte data betrekking hebben op het financiële jaar, dan loopt dat nog zelfs door tot de lente van 2023.

Kortom, geruchten en speculaties te over. Misschien krijgen we volgend jaar de nieuwe BioShock, misschien niet. Laten we vooral hopen dat we binnenkort wat concrete informatie of (bewegende) beelden krijgen. We zijn wel weer toe aan wat nieuws, aangezien BioShock Infinite alweer uit 2013 stamt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren