‘GTA 6 verschijnt eind 2023 pas’

GTA 5 verscheen alweer bijna acht jaar geleden en GTA Online is nog steeds enorm populair. Voor de mensen die enkel de singleplayer spelen is het behoorlijk wachten geblazen op GTA 6.

Grand Theft Auto 6 komt eraan, dat is inmiddels wel zeker. Maar wanneer dan toch? Veel mensen hadden al heel lang een aankondiging verwacht en leakers zeggen dat we nog jaren moeten wachten. Uiteraard draait de geruchtenmolen al enkele maanden op volle toeren, dus zekerheden zijn er allerminst.

Gelukkig zijn geruchten vaak ook gewoon fijn om te lezen, maar de volgende helaas niet. Een prominente leaker genaamd ViewerAnon heeft op Twitter gemeld dat Rockstar vorig jaar intern sprak over een release van de game eind 2023. Nu is dit natuurlijk zuur om te lezen, maar helaas heeft de lekker het wel vaker bij het juiste eind. Zo ook met veel Star Wars- en Marvel-nieuws. In tegenstelling tot andere leakers heeft ViewerAnon wél een goede reputatie als het om geruchten gaat.

Verder weet hij te melden dat de game niet aangekondigd zal worden vóór de release van de next-gen versies van GTA 5. De vernieuwde game staat voor later dit jaar op de planning om uitgebracht te worden en mogelijk wordt die release opgeschoven naar 2022 vanwege corona. Om het allemaal nóg beroerder te maken verwacht ViewerAnon dat de nieuwe game pas later in 2022 aangekondigd wordt met een release in 2023. Dit laatste klinkt best aannemelijk; totdat Red Red Redemption 2 werd uitgesteld zat er tussen de aankondiging en release ook een krap jaar.

 1.   
  Zorroberner's avatar

  Blijft toch enorm jammer dat GTA VI zo lang duurt, ik merkte afgelopen week dat ik dacht, ben wel toe aan een nieuw GTA avontuur. Ondanks dat ik vind dat de HD games wat tegenvallen op het gebied van content vergeleken met de trilogie van III Vice en San Andreas, vind ik het toch fijne games om doorheen te spelen, beide met hun eigen charme.

  Wat ik wel tegen vond vallen aan V waren de side missions. De hele oceaan doorspitten voor nuclear waste, verschrikkelijk. En het feit dat properties netto alleen maar verlies opleverden.

  Maar toch vind ik het leuke games. En ik merk dat ik denk hmm heb wel zin een nieuw GTA avontuur, SP wel te verstaan.

 2.   
  ChielB's avatar

  Gelet op de continue stroom van inkomsten hoeven ze natuurlijk totaal geen haast te hebben. Het is jammer dat het lang duurt, met alleen maar next gen upgrades. Laten we vooral hopen dat ze dan van deel zes weer iets heel unieks en revolutionairs gaan maken. Tijd en geld genoeg in elk geval.

 3.   
  DeAdSeYe's avatar

  Ik ben eens benieuwd wat ze met GTA Online gaan doen. Er gaan geruchten rond dat jij je online personage kunt meenemen naar het volgende deel en dat je kunt switchen tussen GTA V online en GTA VI online door een ingame vliegreis te nemen.

  Alles wat je bezit in GTA V Online kan je niet meenemen naar GTA VI online, dan alleen je personage.

 4.   
  Anoniem-2038258902's avatar

  2023 pff dan zitten we al zowat op de ps6, Xbox 620 versie 2 of hoe ook mag heten(namen Xbox gewoon verwarrend).

  Ze mogen best wel eens met gta6 gaan komen, de gta5 hoeft helemaal niet Port voor de nieuwe consoles te krijgen.
  Hij draait prima op de huidige consoles met de vorige generatie spel, komop het is een spel van de ps3 generatie die hoef je niet 2 generaties verder nog een keer te porten naar die consoles.