‘Grand Theft Auto 6 krijgt Vice City en Rio de Janeiro’

De geruchtenmolen voor Grand Theft Auto 6 draait inmiddels ook al weer een tijdje op een laag toerental en eerder werd al bekend dat GTA 6 in 2020 exclusief voor de PlayStation 5 zou moeten verschijnen. Dit hardnekkige gerucht is door Rockstar Games echter nog niet ontkracht.

Uit een gerucht op Reddit blijkt dat de game zich in meerdere steden zou afspelen, waaronder Vice City en Rio de Janeiro in Brazilië. De Reddit-gebruiker claimt de informatie van twee vrienden gekregen te hebben die voor Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt. Een andere, derde vriend ontkracht de informatie niet en zou bij Rockstar werken.

Volgens de geruchten is GTA 6 al sinds 2012 in ontwikkeling en moet de game dus exclusief voor de PlayStation 5 verschijnen, evenals de nieuwe generatie Xbox-consoles. Het lijkt er dus meteen op dat de game het levenslicht niet gaat zien op de PlayStation 4 en Xbox One. De ontwikkeling van de game zou in 2015 pas echt goed van start zijn gegaan onder codenaam ‘Project Americas’. Sinds de release van Red Dead Redemption 2 zouden alle studio’s van Rockstar werken aan de game.

Niet alleen Vice City en Rio staan centraal, maar ook missies in Liberty City zouden mogelijk moeten zijn. De laatstgenoemde stad zou zich niet in een open wereld bevinden. Ook Cuba gonst door de wandelgangen, maar dit is nog verre van zeker.

Eerdere geruchten spraken van meerdere speelbare karakters, maar dit zou er maar één zijn. Dit karakter werkt zich als drugsdealer omhoog en de hele game zou zeer veel nadruk leggen op drugs. De game zou dan ook geïnspireerd zijn door door de populaire serie Narcos. Zo zou je tussen Vice City en Rio de Janeiro reizen om drugs te vervoeren. Net als Vice City zou de game zich in de jaren 70 en 80 afspelen. Ook zou de game een enorme gevangenis bevatten, waar diverse missies speelbaar zijn.

Het weer zou ook een grote rol spelen in het geheel en orkanen zullen dan geen uitzondering zijn. Of al deze informatie echt compleet klopt, durven wij niet te zeggen. De eerdere geruchten over een setting in Vice City spelen ook zeker een rol in de waarheden, maar voorlopig is de korrel zout nog steeds iets wat leidend is…

Mocht dit nieuws echt zijn, ben jij blij met de steden en de algehele setting? Laat het ons vooral weten in de reacties!

 1.   
  Robinnn123's avatar

  Ik hoop niet dat het het spel zich in de jaren 70 of 80 gaat afspelen. Ik heb niks met old timers etc. Geef mij maar gwn een moderne auto.

 2.   
  mmx's avatar

  Mooi haringkie happen op het strand in een rolls

 3.   
  Sa.'s avatar

  WAT HARD! Jaren ’70 drugs dealen in Vice City? Hell. Fucking. Yeah.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Random knul op Reddit: “Ik ken mensen van verschillende outlets en mijn beste vriend werkt voor Rockstar; hier zijn 23 compleet nieuwe en ononderbouwde feiten over ’s werelds meest geheime game.”

  *gelooft dit onmiddelijk*

 5.   
  Petor's avatar

  @Tom Kauwenberg: Tom laat ons dromen!!!

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  @Robinnn123:

  Ik hoop het wel setting van vice city was echt geweldig.