Oh jee, gaat Mario na 35 jaar de spreekwoordelijke rioolpijp uit?!

Er gaat een hardnekkig gerucht rond en het leidend voorwerp is Mario, Nintendo’s beroemde loodgieter. Naar verluidt geeft onze besnorde Mario na 35 jaar de rioolpijp aan Maarten. Waar komt deze alarmerende boodschap vandaan? Stond het in de gelekte notities van Kajsa Ollongren, vlak onder de opmerkingen over Pieter Omtzigt? Nee. Het heeft allemaal te maken met de datum van vandaag, zo blijkt.

Vandaag is het namelijk de laatste dag dat enkele Super Mario Bros-games te downloaden zijn. Het betreft Super Mario 3D All-Stars en Super Mario Bros 35 voor de Switch, welke in september voor een gelimiteerde tijd werden toegevoegd aan de eShop. Andere producten gelieerd aan Mario’s 35e verjaardag kregen ook een uiterste verkoopdatum opgespeld, zijnde 31 maart. Hmmm… vreemd, volgens sommigen.

Fans lijken er dan ook geen touw aan te kunnen vastknopen. Waarom zou Nintendo in vredesnaam nieuwe producten voor zo’n arbitraire tijdsduur aanbieden? Het was voor velen genoeg aanleiding om te speculeren dat Mario’s einde nabij is.

Het feit dat Nintendo zelfs een speciale reminder de deur uit heeft gedaan waarin het mensen erop attendeert dat het vanaf morgen echt over en sluit is voor alle Super Mario Bros. 35th Anniversary-producten, gooit volgens de complotdenkers nog meer olie op het vuur. Een definitieve “game over” is aanstaande…

Anywho, laten we vooral even in het achterhoofd houden dat het morgen 1 april is en dat een overgroot merendeel van de mensheid wel van een geintje maken houdt. Dit alles moet dan ook met een flinke zak strooizout worden genomen.

  1.   
    Anoniem-1042674011's avatar

    I love Mario

  2.   
    RLXTR's avatar

    Ik vind dit echt buitenproportioneel. Natuurlijk moet Mario gestraft worden voor alles wat hij heeft misdaan, maar iedereen verdient wel een eerlijk proces.