Vermoedelijke ontwikkelaar KOTOR 3 overgenomen

Mogelijk groot nieuws voor fans van Star Wars en dan met name Knights of the Old Republic 3. Vorige week doken de eerste geruchten op over de ontwikkeling van deze game en ook een mogelijk studio dook op. Aspyr Media zou op dit moment bezig zijn met de ontwikkeling, de studio was eerder verantwoordelijk voor KOTOR-ports en zijn via LinkedIn aan het werven voor een grote RPG binnen het Star Wars-universum.

En wat denk je? De studio is nu overgenomen door Saber Interactive. Moederbedrijf Embracer (voorheen THQ Nordic) heeft dit naar buiten gebracht en in het statement is te lezen dat Aspyr inderdaad bezig is met een enorm project:

Aspyr currently has several games under development including one major ongoing game development project with a approximately budget of USD 70 million. that is expected to become an important for the entire group. These development projects will engage more than 200 internal and external developers with the core team in Austin, Texas, and will contribute to Embracer’s release slate in the coming years.

Aspyr is nu de zeventiende (!) studio van Saber Interactive, die je kunt kennen van verschillende ports (The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition, Crysis Remastered, pc-versie van Halo: Combat Evolved Anniversary) en World War Z.

In de Gamersnet Podcast van afgelopen zaterdag speculeren we lekker over KOTOR 3! Vanaf 43:35

 1.   
  Zorroberner's avatar

  Weet niet of ik dit al eens gezegd heb maar zeer benieuwd wat Aspyr gaat doen met een Kotor III. Weet nog toen ik het las dat ik door kamer heen sprong. Zou leuk zijn als ze met deel III ook een remastered collection uitbrengen, zoals ze met deel 2 op steam hebben gedaan. En dan op de consoles hopelijk (heb die XSX weten te verkrijgen dus wil daar op gamen ook). Zou mooi zijn als Aspyr dan de restored content mod voor Kotor II op consoles aan weet te krijgen. Volgens mij hebben ze met de makers van die mod ook samengewerkt voor de remasterde Steam versie.

  Anyway hoop dat deze overname geen slecht nieuws is. Wordt door al dat overname nieuws altijd bang of er niet teveel gaat veranderen. Kijkend naar Bioware als schrikvoorbeeld natuurlijk. Naja zolang het geen EA, Take-Two is vind ik het niet heel beangstigend. (En afwachten wat Microsoft gaat uitvreten met zijn overnames natuurlijk)

 2.   
  Petor's avatar

  @Zorroberner: Dat had je nog niet gezegd en het zijn nog geruchten, maar ik zou het zo leuk voor ze vinden! Een wat kleinere studio die nog echt wil bewijzen wat ze kunnen.

  En ja! De oudere erbij bundelen zou top zijn, maar KOTOR 3 wel voorrang geven graag 🙂