“Quantic Dreams Star Wars-game wordt geen QTE-feest”

Het nieuws dat de Franse Heavy Rain ontwikkelaar Quantic Dream met een Star Wars-game bezig is, heeft deze afgelopen dagen meer stof doen opwaaien dan een Tusken Raider op Tatooine voor lief neemt. Gezien het aanvankelijk maar om één YouTuber ging die de claim maakte, werd een schepje Crait zout geadviseerd. Intussen zijn er twee bronnen bijgekomen die YouTuber Gautoz bijstaan. Laat nou die derde bron – waar Kotaku mee gesproken heeft – iets meer info hebben losgelaten over de gameplay. Interested, you are… huh?

Voordat je helemaal uit je steelpannetje gaat omdat nu drie bronnen het bevestigd hebben, blijf dit a.u.b. nog even onder de categorie plausibel scharen. Er is nog niks bevestigd, maar we mogen altijd hopen. Anders had George Lucas ook nooit een film genaamd A New Hope gemaakt. Maar goed, die derde bron. Volgens Kotaku heeft hun bron te kennen gegeven dat Quantic Dream met deze game van het stramien afwijkt. Oftewel, het wordt geen QTE-overladen narratief deze keer. Dat zou ook wat zijn. Want dan had dit een optie kunnen zijn:

“Princes Leia tracht haar tong langs je amandelen te schuiven om Han Solo blauwe ballen te geven.”

△: Lekker joh! Kom maar door.
○: Ieuww… je bent m’n zus en we wonen niet in space Alabama, okay?
x: Ik voel de force ergens stromen, maar ik houd m’n lightsaber in toom.
□: Force push Leia richting Han, gezien hij constant zit te simpen.

Afijn, dat krijgen we dus niet als we Kotaku’s bron mogen geloven. Die beweert namelijk dat Quantic Dream met Star Wars de actie-kant op gaat. Er wordt zelfs gesproken over een joekel van een open wereld en multiplayer elementen.

Ook wordt beweerd dat de studio en Parijs en de recentelijk geopende studio in Montreal samen gaan werken om de game tot stand te brengen, waarbij de laatstgenoemde de gameplay en game mechanics op zich zou nemen. Dit project zou zelfs al achttien maanden in ontwikkeling zijn. Toe maar.

Maar nogmaals, zout. Heel veel zout. Ik weet dat het funest is voor je bloeddruk, maar toch. Doe maar gewoon. Totdat Quantic Dream of Disney met een aankondiging op de proppen komt, of er wat substantieels lekt. Mocht er echt geen zak kloppen van de geruchten, dan hebben we altijd de remake van KOTOR nog om ons aan te verkneukelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren