KOTOR remake gaat voorlopig niet door, zegt men

Heb je ooit gehoord van KOTOR? Vast wel. Of je het ooit gespeeld hebt is wat anders, maar iemand in je vriendenkring kan er vast z’n smoel niet over dichthouden. KOTOR… O…M…G! Zo maakt men ze niet meer. En het lijkt er vooralsnog op dat dit zo blijft, want er gaan verhalen dat de ontwikkeling van de remake ook voor onbepaalde tijd is stilgelegd.

KOTOR – Knights of the Old Republic voor de onwetenden – is echt helemaal de shit. De Star Wars game onder de Star Wars games. Sterker nog, er zijn hele volksstammen die vinden dat je eigenlijk geen Star Wars fan bent als je KOTOR nooit hebt gespeeld. De game is zo ontiegelijk awesome dat een remake niet uit kon blijven, wat ironisch genoeg toch het geval lijkt te zijn.

De geruchten gaan namelijk dat Aspyr Media – welke verantwoordelijk is voor de remake – onlangs de design director en art director de laan uit hebben gestuurd. En die heb je eigenlijk best wel hard nodig bij het maken van een game. Volgens Bloomberg gebeurde dit vlak na het presenteren van de demo die men voor Lucasfilm en Sony in elkaar had gefabriekt.

Personeel zou al op de hoogte zijn gebracht van de situatie. De kwaliteit van de demo voldeed niet echt aan de verwachtingen en aan tweede kansen doet Aspyr niet, dus opgejorist met Brad Prince en Jason Minor en zoeken naar vers bloed. Tot die tijd moet men maar effe wat anders doen. Zolang het maar niet gelieerd is aan de KOTOR remake.

Dus ik zou zeggen, “jammer joh”. Zonde allemaal. Maar goed, als de demo echt zo tranentrekkend was dan hadden we natuurlijk ook allemaal uit onze pantoffel geschoten wanneer Aspyr niet eerder aan de bel had getrokken.

P.S.: Fun fact, Aspyr is onderdeel van Saber Interactive. Saber… Ik vond dat best lollig.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren