Mogelijk nieuwe Knights of the Old Republic in de maak

Het is voor mij de beste game ooit gemaakt: Knight of the Old Republic. Het is dan ook niet gek dat ik net een vreugdedansje deed na het lezen van dit nieuws (via Videogamer). Er gaan hardnekkige geruchten dat er een vervolg is van dit pareltje. Star Wars-insider Bespin Bulletin bespreekt het verhaal in de B.O.B. Podcast:

“Amongst my digging, I heard there is a Knights of the Old Republic project in development somewhere. I talked to a couple of people, and I also found out that Jason Schreier said that it’s not with EA, and we’ll ‘never guess’ who the studio is that’s making this game.”

Dat gamejournalist Jason Schreier er van zou weten zou het bijna een bevestiging maken, want deze man heeft zelden iets verkeerd binnen de industrie. En het mooiste nieuws van dit hele verhaal?

DE GAME IS NIET IN ONTWIKKELING BIJ BIOWARE OF EEN ANDERE EA STUDIO!

Bij wie is de game dan in ontwikkeling? Het zou zomaar kunnen zijn dat Obsidian die mantel weer oppakt. Zij waren verantwoordelijk voor het vervolg: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords. De studio is inmiddels eigendom van Microsoft en zouden het zomaar eens heel druk kunnen krijgen. Er gaan namelijk ook geruchten dat zij bezig zijn met een nieuwe Fallout-game, omdat zij ook verantwoordelijk waren voor Fallout: New Vegas. En die franchise is tegenwoordig, je raadt het niet, ook van Microsoft.

De afgelopen tijd is er veel veranderd, met het nieuwe label Lucasfilm Games die verantwoordelijk is voor het bepalen welke studio verantwoordelijk is voor welke game. Zo is Massive Games (The Division 2) bezig met een nieuwe Star Wars game en MachineGames (Wolfenstein The New Order) bezig met een game over Indiana Jones.

De tijd zal het leren en er is nog niks zeker, maar als het waar is… Geen woorden voor…

  1.   
    Zorroberner's avatar

    Zou heel bijzonder zijn, hoop dat deel 1 en 2 voor de Xbox (net de XsX binnen maar mag ook voor alle platformen) een remaster krijgen op zijn minst zoals Kotor II op Steam had. En als ze dan ook die restored content mod voor deel 2 erbij betrekken zou het helemaal prachtig zijn. In ieder geval nog wel even afwachten en zien wat het wordt. In ieder geval mooi nieuws dat Disney ambitie toont op videogame gebied, heeft die pandemie toch wat moois gebracht dat er nog scherper naar de gamemarkt wordt gekeken.