‘128 spelers, Derde Wereldoorlog en grote mappen in Battlefield 6’

Het jaar loopt ten einde en we maken plannen voor de moeilijke feestdagen, maar gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Nieuwe geruchten omtrent Battlefield 6 zijn verschenen en stapelen zich bovenop andere geruchten over de setting van de nieuwe telg in de franchise. Het is al even bekend dat Battlefield 6 wordt uitgebracht in de herfst van 2021 en de game het meest ambitieuze project van DICE wordt en afscheid neemt van de historie. Naar verluidt zal de game zich namelijk in de moderne tijd afspelen en gebaseerd zijn op een fictief conflict.

Op Reddit is er een nieuw gerucht verschenen van ene William Fichtner dat Battlefield 6 draait rondom een conflict tussen de NAVO en Rusland ten tijde van de Derde Wereldoorlog. Verder stelt hij dat de war stories terugkeren als onderdeel in de singleplayer en er weer diverse soldaten uit verschillende landen centraal staan. Ook zou je in de huid kruipen van een Amerikaanse soldaat en een MI6-agent die rebellengroeperingen in Oost-Europa bespioneert en saboteert om de opmars van de Russische troepen naar NAVO-grondgebied te stoppen.

Uiteraard is er ook wat nieuws rondom de multiplayer te melden en, zoals Fichtner uitlegt, zal Battlefield 6 gebaseerd zijn op enorme gevechten van 64 tegen 64 spelers. Alleen pc-spelers en PlayStation 5- en Xbox Series X/S-spelers kunnen deelnemen aan deze enorme gevechten. Uiteraard zouden TDM, Domination, Conquest, Breakthrough en de bekende Grand Operations aanwezig zijn, waarbij Grand Operations nu plaatsvindt over een periode van vijf dagen in plaats van drie dagen zoals in Battlefield 5.

Als voorbeeld legt Fichtner uit dat dag een begint met het droppen van troepen en intense infanteriegevechten om de map te veroveren. Op dag twee komen er voertuigen beschikbaar voor het aanvallende team en op dag drie wordt er meer balans aangebracht en krijgen beide teams voertuigen tot hun beschikking. Tijdens dag vier is het de bedoeling dat beide teams hun grondgebied moeten verdedigen en op de laatste dag, dag vijf, is er een enorm gevecht met al het beschikbare materiaal in de modus Frontlines. Grand Operations bevat daarbij drie enorme mappen waarvan de omgeving zich richt op een Amerikaanse buitenwijk, een Europese stad en een Russisch bos.

Zoals bekend zijn dit slechts geruchten, maar er is al wel bekend dat de eerste gametests bij DICE zijn geweest en waarvan wordt gezegd dat ze ook externe mensen enthousiast hebben weten te maken. Lang hoeven we waarschijnlijk niet te wachten op officiële informatie, want een officieel bericht zou ergens in het voorjaar van 2021 vanuit Electronic Arts en DICE naar buiten worden gebracht.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Kijk hier hard naar uit!
  Ik speel BF4 nu nog steeds op mijn PS4 omdat het zo’n complete game is met mooie maps, een goed (nu alles al maxed out natuurlijk) lvl systeem rond je gear en wapens.
  De evolution feature (zeg ik het goed), en de altijd geweldige sound design.

  Maar omdat het natuurlijk van EA komt ontwikkeld door Dice natuurlijk maak ik me ook erg zorgen dat ze dit deel weten te verpeste. Dus fingers crossed!

 2.   
  Anoniem-1688921582's avatar

  @DutchGamer-W-: Spel ziet er voor geen meter uit op de ps4. 920p was de resolutie toch? lol

 3.   
  Turk–Life's avatar

  @Anoniem-1688921582:

  Nou CoD fanboy. BF4 was voor zn tijd een pareltje.

 4.   
 5.   
  Anoniem-1934513472's avatar

  Ik persoonlijk vind battlefield juist beter dan alle cod games. Deze lijken alsof je in een doos zit zo beperkte maps. Houd juist van de grote maps en vind het er ook goed uitzien. Gameplay is belangrijker dan eyecandy. Als je speelt let je toch niet zo op grafische details. @Anoniem-1688921582:
  Ik persoonlijk vind battlefield juist beter dan alle cod games. Deze lijken alsof je in een doos zit zo beperkte maps. Houd juist van de grote maps en vind het er ook goed uitzien. Gameplay is belangrijker dan eyecandy. Als je speelt let je toch niet zo op grafische details.