Waar is de Chrysler Building in Miles Morales?

Hoewel ik er zelf niks van heb gemerkt, schijnt het Crysler-gebouw niet aanwezig te zijn in Spider-man Miles Morales. Ik voel de pijn, want dat is natuurlijk alsof de Laurenskerk niet in het Rotterdam van Battlefield 5 zou zitten! Maar hoe komt het eigenlijk? Het is natuurlijk weer een rechtenkwestie. Over het gebruik van veel gebouwen moet namelijk keihard onderhandeld worden, iets wat James Stevenson, communitymanager van ontwikkelaar Insomniac Games, maar al te goed weet:

“When creating our representation of the city we wanted to include as many landmarks as we could to add to the sense of immersion. Sometimes negotiations to use those locations didn’t work out, which was the case with the Chrysler Building in Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.”

Game Informer heeft hier verder onderzoek naar gedaan en wat blijkt? In maart 2019 heeft eigenaar Abu Dhabi Investment Council het stukje onroerend goed verkocht aan het Oostenrijkse SIGNA Group en het New Yorkse RFR Holding LLC. Kosten voor het pandje? 150 miljoen dollar.

Hoewel het gebouw niet te zien is door de ogen van Miles Morales, is het nog wel aanwezig in het origineel en de remaster van Spider-man.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik kan het gebouw missen als kiespijn, wist niet eens dat die er niet in zat haha.

 2.   
  tijn80's avatar

  Tsja… Het nieuwe WTC is er ook niet vanwege rechten en het monument voor de oude is ook niet te vinden omdat in die wereld er geen 9/11 plaats heeft gevonden.

  Spoiler: andersom zal je Stark Tower, ambassade van Wanda of de New York Sanctum ook niet vinden 😉