Spider-Man en Miles Morales slingeren naar pc dit jaar

Spider-Man, je weet wel, die franchise waar Xbox keihard nee tegen zei, komt naar de pc. Dat heeft PlayStation onlangs laten weten. Gezien CEO Andrew Ryan wilde pc plannen heeft met zijn IP catalogus, zat dit er uiteraard aan te komen.

Desalniettemin is het prachtig nieuws voor de pc garde. Want ja, het was destijds kiezen tussen een dikke RTX GPU of een PS5, en beide nieren afstaan is ook zoiets. Maar goed, met die ene nier kun je later dit jaar dus ook Spider-Man (vanaf 12 augustus) en Miles Morales ervaren, en dat allemaal dankzij de gemeente Utrecht.

Het is namelijk de Nederlandse studio Nixxes die de pc port op zich neemt. Nixxes heeft in het verleden al laten zien dat het prima weet hoe dat moet. Mocht je de pc versies van Tomb Raider trilogie en Deus Ex: Mankind Divided helemaal de shit vinden… bedank Nixxes maar.

Afijn, allemaal leuk. Tijd om even naar de trailer te kijken, al zeg ik het zelf.

Nou, schitterend toch? Toch leuk dat PlayStation dat zomaar even doet. Dit is in ieder geval beter voor het imago dan die PS Plus fratsen die te wijten waren aan “technische mankementen”.

 1.   
  Anoniem-795248179's avatar

  Fout alleen de eerste Spidermanmgame komt naar PC dit jaar van spiderman M.M. Is nog totaal geen bevestiging en komt zeker niet dit jee

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Anoniem-795248179: misschien toch even de bron checken, want die bevestigt toch echt dat Miles Morales ook naar pc komt (en het lijkt me dat PlayStation Blog best een legitieme bron is)

  “That’s right, the acclaimed PlayStation action-blockbuster hits Marvel’s Spider-Man Remastered and Marvel’s Spider-Man: Miles Morales are heading to PC.”

  Dusseh… fout? Lijkt me niet.