PlayStation 5 heeft vervelende downloadbug met drastische oplossing

Kamp Xbox was deze generatie enkele dagen eerder met zijn nieuwe product in de markt zetten, maar nu is ook de PlayStation 5 gelanceerd. Maar beide consoles kennen zo hun kinderziektes. De Xbox Series X weigert voor sommige eigenaren bijvoorbeeld schijfjes aan te nemen, en anderen rapporteren dingen als niet functionerende Quick Resume-functionaliteit. Ook raast er een hoop nepnieuws over spontaan ontbrandende consoles over het internet. Maar ook de PlayStation 5 is niet vrij van problemen: de firmware bevat een bug die het onmogelijk maakt om games te downloaden.

Een game kan vast komen te staan op queued for downloading of download error, waarna de gebruiker wordt verwezen naar de downloadlijst – alwaar geen spoor te bekennen is van de game in kwestie. In dit geval is het onmogelijk om de download opnieuw te starten. De enige oplossing voor nu: terug naar fabrieksinstellingen – en dus ook de initial setup. Daarnaast ben je al je lokale data kwijt, waaronder savegames. Tenzij je dus een backup van je saves hebt in de PlayStation Plus-cloud, mag je in al je games opnieuw beginnen.

Maar deze oplossing is slechts een doekje voor het bloeden, want ook na een factory reset kan het probleem zich opnieuw gaan voordoen. Sony heeft nog niet gereageerd op de bug, maar is er wel van op de hoogte. Het is dan ook nog niet bekend wanneer er een oplossing voor dit probleem komt.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  bij vrijwel alle nieuwe dingen komen er wel beginnersproblemen. [ook wel kinderziektes genoemd]

  Ik denk dat beide partijen dit echt wel zo snel en vooral goed mogelijk zullen/willen gaan fixen.

  Wel mede een van de redenen waarom ik eerst de kat uit de boom kijk. Ik heb geen haast ermee, Ps4 voldoet voor mij nog prima. tegen de tijd dat de testpersonen klaar zijn met testen en alles soepeler verloopt is er wellicht ook andere kleuren en misschien grotere ssd opslag mogelijk..

 2.   
  tijn80's avatar

  @CHILLOZZ:
  Dit dus. 100% mee eens. Denk ook dat ik eerst een 65″ OLED aan wil schaffen. Huidige tv moet ook mag ook wel eens vervangen worden. (1st world problems)

 3.   
  LightFasher's avatar

  @tijn80:
  Staat bij mij ook hoger op de verlanglijst,met m’n HD ready tv van 32″.

  En vanwege dit soort kinderziektes heb ik nog nooit een console in het eerste jaar gekocht.

 4.   
  JohnnieBoy's avatar

  Zo denk ik er ook over. Koop nooit een console op release, want altijd kinderziektes.