3D-printer verandert je controller in een flight stick

Sinds de release van Microsoft Flight Simulator en Star Wars: Squadrons zijn de flight sticks niet aan te slepen, waardoor de prijs van deze producten flink omhoog is geschoten. Heb je echter een 3D-printer thuis, dan is er een alternatief: de Thingiverse-gebruiker Akaki heeft ontwerpen geplaatst die de werking van een flight stick simuleren, maar die je simpelweg op je controller kunt klikken.

Akaki heeft ontwerpen gemaakt voor de meest gebruikte controllers op de markt: de DualShock 4, Xbox One-controller, de Xbox 360-controller en de Nintendo Switch Pro-controller. Daarbij kun je kiezen tussen HOTAS (een stuurknuppel en gashendel) en HOSAS (twee stuurknuppels), dus welke speelervaring je ook zoekt, er is een oplossing voor je controller.

Nu zal deze oplossing natuurlijk niet zo goed of fijn werken als de real deal, maar het is handig als je bijvoorbeeld wilt uitproberen of een echte HOTAS-stick wat voor je is. Mocht je overigens geen 3D-printer in huis hebben, verkoopt Akaki de PlayStation 4-versie ook via Etsy.

Check hieronder de demonstratie en uitleg van Akaki’s kliksysteem.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren