‘Cyberpunk 2077 gaat géén 200 GB schijfruimte vereisen’

Tijdens de onthulling van de nieuwe RTX-videokaarten van NVIDIA werd ook Cyberpunk 2077 getoond, met daarop tevens een opschrift dat sprak over “game-installaties van 200 GB”. Op Reddit werd dit direct geïnterpreteerd als: “Cyberpunk 2077 gaat nog zwaarder wegen op je harde schijf dan Call of Duty: Modern Warfare.” Echter, community lead Marcin Momot weerspreekt dit.

Op Twitter schrijft hij dat hij weliswaar nog geen definitieve systeemeisen bekend kan maken, maar dat Cyberpunk 2077 qua schijfruimte vergelijkbaar is met andere moderne titels. Dit getal ligt tegenwoordig tussen de 80 en 100 GB, wat alsnog een pittige download is. Maar volgens Momot hoeven we niet te vrezen dat Cyberpunk 2077 zich ver boven gemiddelde games gaat begeven.

Verder is er weinig bekend over de systeemeisen van volgens velen nu al de Game of the Year. Wel zegt Momot dat de specs binnenkort bekend worden gemaakt. Cyberpunk 2077 verschijnt op 19 november voor pc, Xbox One en PlayStation 4, en zal ook op de next-gen consoles (en Google Stadia) verschijnen.

  1.   
    ChielB's avatar

    Ook al zou de game een Terabyte nodig hebben, ik maak er graag ruimte voor. 🙂