Ontwikkelaar Halo Infinite overweegt mogelijk uitstel tot 2022 en schrappen Xbox One-support

Eerder deze maand kwam al het vervelende nieuws naar buiten dat Halo Infinite voor onbepaalde tijd is vertraagd. Na een eerdere gameplay-onthulling vanaf een pc rees al de vraag in hoeverre men de game op de rit had voor de consoles. Ontwikkelaar 343 Industries lijkt nogal wat werk voor de boeg te hebben…

Op het forum van Resetera laat ene ‘Sponger’ zich ook uit over de ontwikkeling. Deze gebruiker zou volgens de moderators van Resetera best wel in een positie kunnen zijn om specifieke details te weten. Zo meldt Sponger dat het ontwikkelteam momenteel serieus overweegt om van de game een next-gen en pc exclusive te maken. Ondersteuning voor de huidige Xbox One-console zou daarmee geschrapt worden.

Geen vreemde gedachte dat het best lastig is om een ambitieuze game als Halo Infinite goed werkend te krijgen op een console van 7 jaar oud. In de eerdere gameplay demo, die op een pc draaide, waren er blijkbaar al de nodige problemen met het laden van assets in de game en pop-in.

Zowel het aanpassen van de engine om toch te kunnen werken op de Xbox One, als het volledig focussen op de Xbox Series X en pc is een flinke klus. Volgens Sponger zou het dan ook heel goed mogelijk zijn dat het uitstel van de game zelfs richting 2022 gaat.

Daarnaast zou het ontwikkelteam ook de nodige hinder ondervinden van het vele outsourcen. Veel ontwikkelwerk schijnt uitbesteed te zijn de afgelopen tijd, met als grote nadeel dat het lastig is om alle elementen van de game weer goed bij elkaar te brengen.

Uiteraard betreft het een gerucht van een niet te verifiëren bron, dus een gepaste hoeveelheid zout is op zijn plaats. Zolang Microsoft of 343 Industries geen formele mededelingen doen, staat Halo Infinite nog steeds op de rit om ergens in 2021 te verschijnen voor de Xbox Series X, Xbox One en pc. Maar waar rook is…

 1.   
  mmx's avatar

  Niet erg slim vind ik.Maar zeer waarschijnlijk weer roddels.

 2.   
  BozeBever's avatar

  En hoppa! Direct één van de selling-points van de Xbox presentatie, die van volledige duale ondersteuning van zowel de oude als de nieuwe xbox, door een first-party ontwikkelaar overboord. Nog voordat de console uit is gekomen!

 3.   
  LightFasher's avatar

  Ik mag dan Sonyfan zijn, maar dit moet niet dramatischer gaan worden. Een monopoly positie in het ergste geval zal de markt geen goed doen.

 4.   
  mmx's avatar

  @BozeBever: ze draaien zo zelf de xbox X de nek om .