Halo Infinite is vertraagd, Xbox Series X komt wel in november

Slecht nieuws voor fans van Halo. De launch titel van de Xbox Series X, Halo Infinite, is vertraagd, zo laat uitgever 343 Industries weten. Het team heeft meer tijd nodig ‘om een ervaring te bieden die overeenkomt met de visie van het team’.

Ook een reden van de vertraging is de corona kwestie. In de update worden de fans bedankt voor hun loyaliteit en passie. De extra tijd die de studio nu krijgt zal worden gebruikt om ‘het nodige werk te doen dat ervoor zorgt dat de game van de kwaliteit is die de fans kennen en verwachten van de serie’. Er is geen releasedatum gegeven. Wel moet de game in 2021 een release krijgen, maar wanneer is niet duidelijk.

Halo Infinite zou een launch titel voor de Xbox Series X worden. Even vroeg men zich af of de releasedatum van Microsoft’s nieuwe console ook zou worden gewijzigd. Nu is duidelijk dat dit niet het geval is. De Xbox Series X zal worden uitgebracht in november, zegt Xbox zelf. We hopen dat je met dit nieuws toch nog je traantjes een beetje kan drogen.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik had verwacht dat ze Halo infinyty als launchtitel zouden gebruiken samen met die x doos X.Dit is jammer voor de fans.

 2.   
  Zorroberner's avatar

  Zeer spijtig, ook iets dat Xbox niet kan gebruiken, grootste euvel is steeds gebrek aan eigen titels. En dan moet juist het vlaggenschip nog in drydock blijven. Maar goed ik las dat het team uitgeput raakt door nieuwe omstandigheden door Corona. Dus een begrijpelijke keuze maar zeer jammer.

 3.   
  Derocker1000's avatar

  Ai dit is niet goed voor de launch van de series X. Uiteraard wel begrijpelijk door covid. Maar de negativiteit van de fans over de graphics zal hier ook wel mee te maken hebben. Ben benieuwd wat dit gaat geven.

 4.   
  JohnnieBoy's avatar

  @mmx: Duiding door Mannix en geen speld tussen te krijgen: https://www.youtube.com/watch?v=cnfsEuqSZes

 5.   
  DB Ries's avatar

  Halo 3 vond ik het leukst. Geweldig online te spelen en de sp ook tig keer gedaan. In mijn huiskamer staat de helm van Master Chief te pronken. Gezien mijn leeftijd en afnemende reactie snelheid twijfel ik om door te gaan met Halo. Maar wat een geweldige serie. Goede herinneringen aan.

 6.   
  mmx's avatar

  @JohnnieBoy: even checken ,neem jij maar een koude alfapils

 7.   
  mmx's avatar

  @DB Ries: mooi die helm tof in de verzameling .

 8.   
  BozeBever's avatar

  Vraag is wel: wat blijft er nu exclusief over? Brengt ms wel in een spagaat. Later de xbox releasen is een doodzonde, releasen zonder lekkere exclusive is niet al te best.

  Mijn verwachting. Gamepass gaat flink gepushed worden. Lees: minimaal 1 jaar gratis gamepass bij aanschaf van de nieuwe xbox. Hopend dat dit mensen naar de nieuwe xbox trekt. Of dat moeder Karen voor het zeurende kroost toch voor de xbox kiest over de playstation.

 9.   
  JohnnieBoy's avatar

  @mmx: Dank je maar ik ben geheelonthouder (behalve met Carnaval 5 dagen, dan zuip ik heel veel, en met Kerstmis drink ik wijn)

 10.   
  JohnnieBoy's avatar

  Over Halo: het budget was het grootste ooit. 500 miljoen dollar. De beelden die ik tot nu toe zag verraden een game die net het 3 miljoen budget heeft aangetikt, incl. de marketingkosten. Het moet wel een witwas operatie zijn. Kan niet anders.