Componisten Halo soundtrack en Microsoft zijn na 10 jaar weer vriendjes

Ruzies ontstaan soms om de domste dingen. Misverstanden, bijvoorbeeld. De één zegt dat dit is afgesproken en de ander zegt dat. Wie daar alles over kan zeggen zijn Halo-componisten Marty O’Donnell en Mike Salvatori, die het al zeker 10 jaar aan de stok hebben met Microsoft. Want de heren lopen al 20 jaar royalties mis, zegt men. En daarvoor sleepten ze het machtige concern voor de rechter in februari. Maar alles is nu weer koek en ei, aldus O’Donnell.

De schoen wrong al die tijd behoorlijk omdat beide heren aanvankelijk een deal hadden gesloten met Bungie waarin was afgesproken dat de Halo soundtrack onder licentie werd geleverd. Na de overname van Bungie voor de launch in 2001 gaf Microsoft aan dat het anders in elkaar stak. De muzikanten zouden op huurbasis zijn aangenomen, waardoor de rechten op de muziek bij Microsoft zouden liggen. En dat heeft – geheel begrijpelijk – wel tot wat problematiek geleid. Maar goed, volgens een tweet van O’Donnell is de strijdbijl inmiddels begraven en zijn beide partijen tot een overeenkomst gekomen.

Wat die “amicale oplossing” precies inhoudt, geen idee, maar het laat zich raden dat er een flinke zak duiten aan te pas is gekomen. Als Microsoft bijna 70 miljard kan neertellen voor Activision Blizzard, kan er vast nog wel wat meer vanaf. Of misschien wel een levenslang abonnement op Game Pass Ultimate. Scheelt de heren toch weer enkele tientjes per jaar aan games kopen. Plus, ze kunnen dan gratis naar Halo muziek luisteren in Halo: Infinite.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren