Nieuwe Fable officieel aangekondigd

Een nieuwe Fable door Playground Games, het is misschien wel het slechtst bewaarde geheim van de game-industrie geweest de afgelopen tijd. En vandaag is het eindelijk officieel gemaakt door Microsoft op de Xbox Showcase van vandaag. Naast het feit dat we nu weten dat de game bestaat weten we verder helemaal niets.

In een korte trailer zien we een fee rondvliegen in een sprookjesachtige wereld om vervolgens opgegeten te worden door een pad. En vervolgens het logo van Fable, zonder cijfer erachter. Het doet een beetje denken aan de “aankondiging” van The Elder Scrolls VI, alweer twee jaar geleden. Het is dus koffiedik kijken of we een Fable 4 krijgen of dat dit een reboot wordt van eerder delen. Ook is het onduidelijk of de nieuwe Fable ook op Xbox One verschijnt, aangezien Microsoft de huidige generatie nog jaren wil ondersteunen.

Meer Fable 4

 1.   
  BozeBever's avatar

  Amador goed dat je TES aanhaalt. TES is alleen aangekondigd omdat het toen niet al te best ging met Bethesda en ze wel wat positieve geluiden konden gebruiken na het falen van Fallout76. Ik vond de Showcase van Microsoft vandaag ook niet al te denderend en deze aankondiging voelde dus ook als een fan-service. Dit spel is nog lang niet af en het kan zo nog jaren gaan duren. Iedereen spreekt nu glorie over deze xbox showcase want er was Fable… maar wat hebben wij nu echt van Fable gezien? Een weidse blik, een logo en een dikke 3d gerenderde pad.

  Ik lig er niet wakker van. Wek mij maar over 3 jaar, wanneer er gameplaybeelden verschijnen.

 2.   
  LightFasher's avatar

  Ik had gehoopt op meer beelden van deze game, maar deze heeft zeker potentie om een systeem seller voor mij te worden. Eerst maar de PS5 in huis halen, het kan inderdaad nog wel meerdere jaren duren voordat deze in de schappen ligt.