Werken Microsoft en Playground stiekem aan een comeback voor de Fable-franchise?

Neem het gerucht met een korrel zout, maar bronnen uit de industrie vertellen ons dat een terugkeer voor Fable mogelijk onderweg is. Nog geen twee jaar nadat Microsoft noodgedwongen de verantwoordelijke ontwikkelstudio Lionhead sloot, lijkt het dat de uitgever nu tóch de daarmee gestorven serie toch weer leven in wil blazen. Althans, zo bericht Eurogamer.

Naar het schijnt heeft Microsoft dochterstudio Playground op de zaak gezet om een nieuwe Fable-game te maken. Dat zou, net als voorheen, gaan om een actie-RPG in open wereldvorm, met een focus op karakterbouw. Opvallend, aangezien Playground vooral bekend is van positief ontvangen arcade-racers, zoals Forza Horizon 3.


Het gerucht lijkt echter wel in lijn te lopen met een eerdere onthulling van Playground, een waarbij het team erkende aan iets anders dan een race-spel te werken. Destijds, een goed jaar geleden, werd dat intern nog gecommuniceerd als ‘Project 2’.

Volgens Eurogamer hoeven we binnenkort nog niet veel nieuws rondom de comeback van Fable te verwachten. Playground zou immers bezig zijn met het uitbreiden van hun ontwikkelteam; die moet van tientallen vergroten tot meer dan honderd werknemers.

Hoewel de mogelijkheid op een terugkeer van Fable als muziek in de oren klinkt, is de vreugde voor oud-werknemers van Lionhead wat dubbel. Co-producent van de franchise, Simon Carter, gaf in een statement aan dat het maken van een Fable-game niet zo maar tot een succes staat:

I have slightly mixed feelings. […] On the one hand it’s great for the UK games industry, and very pleasing that Fable isn’t dead; indeed, it will be lovely to play one as a punter, without coming out in hives.

On the other hand it is a little curious to get rid of the team that is uniquely expert in making Fable, and then try and make Fable. Fable is a weird game, and a tough one to deconstruct for a new team. That said, the team in question is very talented, and I’m sure they’ll do a fantastic job.

Lionhead was ten tijde van het sluiten van de studio ver in productie van Fable Legends, een nooit volledig verschenen multiplayer-gerichte spin-off voor de serie. Het team had uiteraard de hoop ooit een volwaardige Fable 4 te creëren, maar mocht die droom nooit verwezenlijken.

Wat jij? Zou Playground daadwerkelijk bezig zijn met de productie van geheel nieuw deel voor Fable? En zo ja, is dit wel de juist keuze van Microsoft om de franchise weer leven in te blazen? Speculeer mee in de reacties…

 1.   
  Tom's avatar

  Ik zie dit als een direct gevolg van mijn onderneming om de hashtag #MakeFableGamesAgain gaande te krijgen, gistermiddag.

  Tot dusver heb ik het één keer getweet, en nu dit gerucht? Dat kan haast geen toeval zijn.

 2.   
  OnOwned's avatar

  Tom schreef, "Ik zie dit als een direct gevolg van mijn onderneming om de hashtag #MakeFableGamesAgain gaande te krijgen, gistermiddag.
  Tot dusver heb ik het één keer getweet, en nu dit gerucht? Dat kan haast geen toeval zijn. "

  Ik help je mee in deze campagne. #MakeFableGamesAgain

 3.   
  noah81's avatar

  Laten we het hopen.
  Ik zou graag een nieuwe fable spelen!!