“Microsoft wilde Fable IP niet verkopen”

Nog niet zo lang geleden stelde Microsoft teleur met het nieuws dat Fable Legends niet meer zou verschijnen. Het annuleren van een game is een pittige beslissing en bijkomend was het treurige gevolg dat de medewerkers van Lionhead hun baan gedag konden zeggen. Het heeft zo moeten zijn, maar volgens geluiden die Kotaku heeft opgevangen, had het uiteindelijk helemaal niet zover hoeven komen.

Bronnen die “dicht bij Microsoft staan” hebben volgens de site aangegeven dat er flink wat ge├»nteresseerde kopers waren, maar dat deze afhaakten toen Microsoft liet weten dat de Fable IP niet bij de koop inbegrepen zou zijn. Het zou gaan om niet de minste namen uit de industrie en hoewel er geen namen bekend zijn gemaakt, ging het klaarblijkelijk om honderden miljoenen. Van de bieders liep 90 procent meteen hard de deur uit toen Fable van de tafel bleek. Het is niet ongewoon dat bieders uiteindelijk geen gebruik maken van de mogelijkheid, maar het is extra zuur dat de studio en de game misschien hadden kunnen overleven. Ondanks de vroege dood was Fable kennelijk te waardevol om uit handen te geven.

 1.   
  Jethy's avatar

  Vind het jammer dat bedrijven zo moeten kijken, heel klantonvriendelijk. Het zou zo veel mooier zijn als een bedrijf dat de game niet meer kan uitbrengen, met het oog op de consument, de game verkoopt aan een bedrijf wat dat wel kan. Gewoon zodat de fans de game alsnof kunnen spelen. Flinke minpunten voor microsoft.

 2.   
  Petor's avatar

  Jethy schreef, "Vind het jammer dat bedrijven zo moeten kijken, heel klantonvriendelijk. Het zou zo veel mooier zijn als een bedrijf dat de game niet meer kan uitbrengen, met het oog op de consument, de game verkoopt aan een bedrijf wat dat wel kan. Gewoon zodat de fans de game alsnof kunnen spelen. Flinke minpunten voor microsoft."

  Ik snap je punt wel, maar was het dan nog wel echt Fable geweest? Als GN verkocht zou worden, het merk zou blijven bestaan, zou het dan nog wel GN zijn? ­čÖé

 3.   
  Felis_Rufus's avatar

  Petor schreef, "

  ”Jethy” schreef, "Vind het jammer dat bedrijven zo moeten kijken, heel klantonvriendelijk. Het zou zo veel mooier zijn als een bedrijf dat de game niet meer kan uitbrengen, met het oog op de consument, de game verkoopt aan een bedrijf wat dat wel kan. Gewoon zodat de fans de game alsnof kunnen spelen. Flinke minpunten voor microsoft."

  Ik snap je punt wel, maar was het dan nog wel echt Fable geweest? Als GN verkocht zou worden, het merk zou blijven bestaan, zou het dan nog wel GN zijn? :-)"

  Het punt is wel dat verschillende bedrijven interesse hadden om Lionhead inclusief Fable over te nemen. Het team zou dus in stand blijven en kunnen zorgen voor de authentieke Fable-feel. Microsoft wilde de rechten echter niet overdragen en voor een Lionhead zonder Fable wilde men dus niet betalen.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Maar maakte Lionhead ├╝berhaubt nog wel echte Fable games?