Xbox Series X krijgt voorlopig geen first-party exclusives

Microsoft heeft een bijzondere strategie in de next-gen console oorlog met Sony. Het bedrijf achter de Xbox Series X geeft aan ‘de komende paar jaren’ geen Xbox Series X-exclusives op de markt uit te brengen. Dit omdat zij niemand willen dwingen om te moeten overstappen naar de nieuwe, next-gen console.

Microsoft wil hiermee laten zien dat Xbox niet slechts één apparaat is, maar een ‘groter ecosysteem’. Volgens Phil Spencer van Xbox moet iedere speler kunnen genieten van games van Xbox Game Studios, ongeacht het platform waarop gespeeld wordt. Dit is de reden dat games zoals Halo Infinite zowel op de nieuwe Series X als de Xbox One te spelen zullen zijn.

Andere ontwikkelaars zijn wel vrij om Xbox Series X-exclusives uit te brengen. Zo kwamen in mei al de titels Scorn en The Medium naar voren.

De uitspraken van Spencer zijn enigszins opvallend te noemen aangezien het er tegelijkertijd ook op lijkt dat de Xbox One X en Xbox One S All Digital uit productie gaan.

  1.   
    ChielB's avatar

    Op zich een logische keuze, je kunt niet meteen je achterban verlaten zodra er een nieuwe console verschijnt. Dat ze de productie stoppen van oudere modellen is ook wel te verklaren.

    Het valt of staat uiteindelijk toch bij toffe games, die als first-party dus Xbox One & Series X moeten ondersteunen.