OK-handgebaar uit Modern Warfare gesloopt vanwege ‘racistische betekenis’

Het aloude OK-handgebaar – waarbij je met je duim en wijsvinger een rondje maakt en de andere drie vingers omhoog steken – is geen lang leven beschoren geweest in de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare. Infinity Ward heeft dit in alle stilte gedaan en heeft er dan ook geen woorden aan vuil gemaakt, maar het viel enkele gamers toch wel op dat het universele handgebaar ineens pleite was (via Eurogamer).

Naar alle waarschijnlijkheid heeft deze actie te maken met de controverse rondom het gebaar, welke ooit door 4chan-gebruikers is gestart. Middels een hoax trachtte men iedereen wijs te maken dat het gebaar gelieerd is aan ‘white supremacy’ waarbij de drie opstaande vingers een ‘w’ vormen en de duim/wijsvinger een ‘p’, en dus samen een symbool voor ‘white power’ vormen.

The new ‘Okay’ emote has been the best one added so far from r/modernwarfare

Helaas ging deze hoax behoorlijk ver, waardoor ultra-rechtse sympathisanten het gebaar begonnen over te nemen en het daardoor in 2017 geregistreerd werd als een aanstootgevend gebaar door de Anti-Defamation League.

Uiteraard willen zowel Infinity Ward als Activision geen risico lopen – helemaal gedurende het hele Black Lives Matter-gebeuren – en heeft het waarschijnlijk daarom maar besloten om voor het zekere te gaan. Vind jij het een goede zet van Infinity Ward of baal jij nu als een stekker dat je niet meer als een Italiaanse chef je game kan eindigen? Laat het ons weten.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik vind het BELACHELIJK.

 2.   
  RikH's avatar

  Kunnen beter alles gaan verbieden, want er is altijd wel iemand die er ergens niet mee eens is.

  Neh doe maar niet. 😛

 3.   
  TylerDurden8's avatar

  Jeezes was een onzin. Het gebaar komt uit de duikwereld en betekent ‘okay’. Gaan ze straks ook in nba games verdedigen verbieden omdat het lijkt op een heil hitler groet?