Twitch onder vuur om BLM-video met voornamelijk blanke streamers

Wat een poging tot solidariteit had moeten zijn, eindigde in een lading aan kritiek. Streaming platform Twitch dacht er goed aan te doen om zich middels een video solidair op te stellen in de Black Lives Matter-discussie, maar maakte een zeer kritieke fout. Het overgrote merendeel van de streamers in de video was namelijk blank, en dat leidde tot een ‘Oof size: large’.

De originele video werd dan ook met de snelheid van het licht door Twitch offline gezet, maar het internet zou het internet niet zijn wanneer er niet iemand is die het gewoon weer uploadt. Twitteraar @2leftjoycons is in dit geval die zekere iemand, waarbij hij ook zijn onbegrip uitspreekt voor de actie van Twitch. Een BLM-video uppen waarin 90 procent non-black is en niet eens een vuist maken voor het supporten van gekleurde streamers, dat ging er bij hem niet in.

Twitch zelf reageerde op de ontstane ophef met een verklaring voor de video, waarin men wilde aankaarten dat samenwerking het belangrijkste doel is. Dat die boodschap niet goed overkwam door het gebrek aan gekleurde streamers in de video, betreurt Twitch dan ook.

Toch bleek achteraf niet iedere gekleurde streamer een zuur gevoel over te houden aan de goedbedoelde actie van Twitch. Streamer ZombaeKillz blies juist de loftrompet voor Twitch, waarbij ze aangaf dat ze het wel kon waarderen dat het bedrijf een verder heeft gezocht dan de standaard mensen gebruiken die worden gebruikt voor ‘diversiteits’-campagnes. Daarbij luisteren blanke mensen volgens haar eerder naar andere blanke mensen, dus ja.

  1.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Alle betrokkenen in deze situatie zijn gigantische losers

  2.   
    tranceguy's avatar

    Wat een lulkoek, mensen zijn echt doorgedraaide minkukels die helemaal de weg kwijtzijn dat weet ik wel….