Housemarque gaat full sci-fi met Returnal voor de PlayStation 5

Je kon er bijna je klok op gelijk zetten, maar ook het Finse Housemarque trachtte gedurende het PlayStation 5 feestje diens stempel te drukken. Nadat de studio het vrij simplistische doch uiterst vermakelijke Resogun als launchgame naar de PlayStation 4 bracht, doet de ontwikkelaar het trucje over met het minder simpele Returnal.

Middels een stijlvolle trailer laat het ontwikkelteam ons kennismaken met een vrouw die keer op keer haar eigen verdoemenis onder ogen krijgt. Gestrand op een vreemde planeet wordt je blootgesteld aan allerhande buitenaardse dreiging, waarbij een vroegtijdige teloorgang aanzet tot een harde reset. Na elke reset is de planeet helaas wel veranderd, en vaak niet ten goede. Het is voor de protagoniste dus de vraag hoe ze zichzelf kan bevrijden uit deze hel, voordat deze haar totaal verzwelgt.

Wanneer deze ‘groundhog day in space’ shooter het levenslicht gaat zien is nog de vraag. Tot op heden is er zelfs nog geen release window gegeven, dus de kans dat het – net als Resogun destijds – een launch game wordt is vrij klein. We houden je op de hoogte.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren