Patch 1.3.3 sloopt save file Returnal, maar er is nog hoop voor gedupeerden

Voor wie het nog niet door had, Returnal is best een pittige game. Elke keer terug naar start mogen bij elke gefaalde run is best naadje, maar gelukkig is de game niet genadeloos. Dat je sommige spulletjes mag houden en dat je bosses niet bij iedere run hoeft te doorstaan, is erg prettig. Het zou dus wel erg zonde zijn wanneer je save file naar de knoppen gaat.

Helaas is dat bij veel mensen toch gebeurd. Patch 1.3.3 sloopt bij menig persoon namelijk de save file. Ontwikkelaar Housemarque was er al vlot van op de hoogte en raadde iedereen met klem af om deze binnen te halen (en dus auto-update uit te zetten), maar het leed was op vele plekken al geschied. Inmiddels is patch 1.3.4 al uitgebracht om de vorige te vervangen, maar hoe zit het nu met die corrupted save?

Allereerst, check even de bestandsgrootte van je save. Is die meer dan 0KB, dan is er geen nood aan de man. Gewoon patch 1.3.4 downen en je save is prima in orde. Is dat bestand wel 0KB, dan heb je een issue. Gelukkig maakt je PlayStation 5 backups op de PlayStation Plus cloud, waar je heel misschien nog een onaangeroerde backup van je save kan vinden.

Wanneer deze backup een corrupted versie van je save betaamt, ben je dus wel de sjaak. In dat geval zit er echt niks anders op dan opnieuw beginnen. Had Returnal maar een handmatige save functie…

  1.   
    Anoniem-224200056's avatar

    Haha ze worden gelijk gestraft omdat er geen save in zit