Returnal krijgt mogelijk 6GB zware patch; save games alsnog op komst?

Ontwikkelaar Housemarque gooide eerder dit jaar hoge ogen met de uitdagende sci-fi shooter Returnal. De ontwikkelstudio werd mede dankzij het succes zelfs een officiële PlayStation Studio afgelopen zomer. Uiteraard blijft men de game van de nodige updates voorzien en het lijkt er sterk op dat een gigantische patch in aantocht is.

Volgens de betrouwbare PlayStation patch tracker PlayStation Game Size (via Twitter) is een patch van maar liefst 6GB ingediend op de servers van Sony. Het zou gaan om een patch speciaal voor de ontwikkel-versie van de game. Doordat gewone gebruikers hier niet bij kunnen, is het nog onzeker wat de patch precies bevat. Gelet op de enorme grootte zou het zeker om nieuwe features of content kunnen gaan.

Twitter en andere fora staan al vol met speculaties. Returnal is een bizar lastige game, waardoor sommige spelers al lange tijd hopen op een save optie. Een paar maanden terug liet Housemarque weten dat men nog niets had besloten omtrent het gebrek aan save opties. Het heeft immers ook te maken met de verwachtingen van spelers. Een rogue-like game stelt je behoorlijk op de proef, maar dat zorgt juist voor een bepaalde dynamiek tussen risico versus beloning als het uiteindelijk lukt.

Wat denken jullie: moet de game echt de mogelijkheid krijgen om tussentijds je progressie te bewaren? Of maakt dat het spel te makkelijk en verliest het daarmee ook een deel van de charme en uitdaging? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Anoniem-1127308820's avatar

    Gekocht en terug gebracht, dood gaan prima, dood gaan voor of tijdens een boss sucks ass.

    Na 3x begin je het al beu te raken dus ja kom maar op met die save patch en dan koop ik hem zeker nog een keer en behoud ik hem.