Kingdoms of Amalur: Reckoning krijgt remaster

Kingdoms of Amalur: Reckoning is wellicht hét voorbeeld van een culthit. De game werd geprezen om zijn geweldige combat, maar het zwakke verhaal zorgde ervoor dat de verkoopcijfers nooit écht van de grond kwamen. Er was echter een fanatieke fan base, en zij kregen hoop op een terugkeer toen THQ Nordic de rechten op de franchise opkocht. Nu wordt die hoop (deels) waarheid: de oorspronkelijke game krijgt een remaster.

THQ Nordic brengt de game uit onder de naam Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning. In de Microsoft Store zien we een releasedatum van 11 augustus 2020 staan. Ook is te lezen dat de graphics en gameplay worden verfijnd en dat alle DLC mee wordt geleverd. De remaster wordt gemaakt door Kaiko, de studio die onder meer verantwoordelijk was voor de remasters van Darksiders en Darksiders 2.

Voordat oorspronkelijke ontwikkelaar 38Games failliet ging, werkte het aan een MMO in hetzelfde universum als de game, dus wellicht is deze remaster niet geheel waar de fans op hoopten toen THQ Nordic de rechten kocht. Echter, er is een dikke kans dat goede verkoopcijfers voor Re-Reckoning de kans op vervolgdelen vergroot. THQ Nordic gooit wel vaker niet te dure balletjes op om interesse te peilen. Zo verscheen eerder een speelbare teaser voor de een remake van de RPG Gothic, die zo succesvol was dat de remake er ook gaat komen.

Overigens is het onduidelijk of het überhaupt al de bedoeling is dat we weten dat Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning gaat verschijnen. Het heeft ongetwijfeld te maken met de Black Lives Matter-discussie, maar THQ Nordic heeft dit niet zelf aangekondigd. De remaster verscheen spontaan in de Microsoft Store, waar hij natuurlijk snel werd gevonden.

Maar door deze opmerkelijke gang van zaken is het onduidelijk naar welke platformen de game komt. Kingdoms of Amalur verscheen oorspronkelijk voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc, dus het lijkt waarschijnlijk dat de game ook naar pc en PlayStation 4 komt. Maar THQ Nordic staat ook bekend om zijn grote liefde voor de Nintendo Switch, dus wellicht zit er ook een versie voor dat apparaat in.

Hoe dan ook, Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning verschijnt in ieder geval op de Xbox One op 11 augustus.

  1.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Ik heb me heerlijk vermaakt met die game. Hoop wel dat ze een functie toevoegen dat je de levels van gebieden kan laten bijlopen naar je eigen level. Kan me goed herinneren dat ik na het clearen van het eerste gebied al zodanig overleveled raakte dat er geen reden was om side quests te doen in het volgende gebied. Dat is iets wat ze heel goed gedaan hebben in Assasins creed Origins en Odyssey