AAA-ontwikkelaars en uitgevers mengen zich massaal in de Black Lives Matter-discussie

Terwijl Minneapolis, Minnesota al enkele dagen in noodtoestand verkeert om de dood van George Floyd, heeft een groot deel van de game-industrie zich inmiddels ook tot social media gekeerd om wat gewaarwording te kweken bij de community. Onder andere Xbox, Sony, Activision, Naughty Dog en EA hebben de achterban opgeroepen om een einde te maken aan racisme.

EA zou aanvankelijk vandaag Madden NFL 21 uit de doeken doen – een game die vooral op de Amerikaanse markt behoorlijk scoort – maar de uitgever is van mening dat mensen eens even aan wat anders moeten denken. De Afro-Amerikaanse community om exact te zijn. Want de recente ontwikkelingen zijn wel wat urgenter dan een game, aldus EA.

Ook Riot Games – de studio achter de MOBA League of Legends – heeft zich tot Twitter gewend om diens standpunt in de hele situatie duidelijk te maken.

Inmiddels hebben Xbox marketing executive Aaron Greenberg, The Last Of Us: Part 2-ontwikkelaar Naughty Dog en diens topman Neil Druckmann, Bethesda, PlayStation en de bedrijven achter filmfranchises als Marvel en Star Wars hetzelfde gedaan. Vrijwel allen roepen ze de fanbase op om diens stem te laten gelden, het niet met lede ogen aan te zien en steun te betuigen.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Vind het rot wat die kerel is overkomen en of het waar is of hij met vals geld wilde betalen staat nog in het midden, als hij daar schuldig aan is verdient die agent straf, of die hem dood wilde hebben betwijfel ik maar dat terzijde.

  Echter wat er nu gebeurt is te achterlijk voor woorden, ik zie alleen maar een stel amoeben oftewel hersenloze figuren geweld, plunderen/stelen, brandstichting en weet ik veel wat nog meer doen en heeft protesteren er helemaal geen reet er meer mee te maken.

 2.   
  raxpherion's avatar

  Sony heeft zojuist de ps5 onthulling van aankomende donderdag ook uitgesteld

 3.   
  mmx's avatar

  @MaTriXX: ik ben het gloeiend met je eens .nu bemoeit de gamewereld zich er ook nog mee waarom? Ze moeten gewoon bij de bron gaan beginnen of je nu gekleurd ben of blank voor normale mensen doet dat er niets toe.Helaas zit de wereld vol idioten kijk maar naar de president van de vs.

 4.   
  mmx's avatar

  @raxpherion: belachelijk.

 5.   
  Thomaat1's avatar

  Mooi om te zien dat de game industrie dit serieus neemt! Bizar dat racisme daar bij de politie nog zo’n groot probleem is. Dat je om het minste of geringste al door de politie kan worden gedood, alleen omdat je toevallig een andere huidskleur hebt. Ik vind het wel terecht dat game releases enzo dan even worden uitgesteld.

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  jammer dat het wtte huis niet belegerd is ik had dat graag in rook op zien gaan