Gothic krijgt remake na succesvolle demo

Als je al een tijdje fan bent van RPG’s, ben je wellicht bekend met de Gothic-franchise. In de hoogtijdagen van het genre ging deze serie de strijd aan met giganten als The Elder Scrolls: Morrowind en Dungeon Siege. In december gaf THQ Nordic, inmiddels de eigenaar van de franchiserechten, een speelbare teaser uit. Daarmee wilde het bedrijf peilen of de gamer van nu zit te wachten op een remake van de eerste Gothic. Nu is het resultaat binnen: de remake gaat er komen!

In de demo konden (en kunnen) we een voorproefje krijgen van wat we mogen verwachten van de nieuwe versie van Gothic. Er hing een zweempje The Witcher 3 aan, maar de combat lijkt meer op die van For Honor en Kingdom Come: Deliverance. Je kiest welke kant je aanvalt en hoopt op die manier een zwakte in de verdediging van je tegenstander te vinden – zonder natuurlijk zélf je guard te droppen.

Echter, het staat nog niet volledig vast of de uiteindelijke game precies zo blijft als de demo. THQ Nordic belooft namelijk een transparante en open ontwikkeling, waarbij ook naar de community wordt geluisterd. De eerste feedback, op basis van de demo, wordt al meegenomen: fans willen een donkerdere en minder kleurrijke wereld.

De Duitse RPG wordt volledig van de grond af heropgebouwd, dus het wordt meer dan een simpele remaster. Het voordeel: ook de gameplay wordt op de schop genomen, dus hoeven we niet terug naar de onhandige controls van rond de eeuwwisseling. Het nadeel: deze remake komt voorlopig nog niet uit.

Meer Gothic Remake

  1.   
    mmx's avatar

    Kan best mooi worden

  2.   
    Anoniem-1327046640's avatar

    Hopelijk nemen ze het kritiek ten harte