THQ Nordic koopt Kingdoms of Amalur en meer assets op


Heugelijk nieuws voor liefhebbers van de (volgens vele ondergewaardeerde) actie-RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning; de volledige IP van 38 Studios is overgenomen door niemand minder dan duizendpoot THQ Nordic. Samen met wat “andere assets” van de studio neemt THQ Nordic nu de hele zaak over.

De acquisitie werd door THQ Nordic enthousiast gedeeld op onder meer diens officiële Twitter-pagina:

Wat THQ Nordic precies van plan is met de franchise, blijft nog even onduidelijk. Mogelijk kan de tweet gezien worden als een pakkende manier om het animo voor een nieuw deel (of een heruitgave) te peilen.

Voor THQ Nordiq is een aanwinst als deze absoluut geen uitzondering. In de afgelopen jaren sleutelde het Scandinavische bedrijf al langer aan een manier om als het oude THQ te worden (met onder meer de overname van Darksiders 3), maar gooide de uitgever ook veel lijntjes uit naar nieuwe games (waaronder Biomutant).

Zou jij heil zien in een nieuwe Kingdoms of Amalur, of is het landschap der actie-RPG’s inmiddels wel verzadigd? Schroom vooral niet je mening over het verleden (of de toekomst) van de franchise te delen!

  1.   
    Crazysamuel's avatar

    Was een geweldige game uren vermaak mee gehad.
    Deel twee of een nieuwe wereld zou super zijn.