Review: Spider-man DLC 1: The Heist

Lees ook de oorspronkelijke Spider-man review

Met de vrije tijd die noodlottig op ons af is gekomen dankzij het coronavirus, hebben we natuurlijk veel meer tijd om games te spelen. Ook beweging is belangrijk in deze tijd en dus spendeer ik twee uur per dag fietsend op de hometrainer en om dat leuk te maken zijn toffe games een verademing. Mijn tweede speelsessie met Spider-man laat wederom zien dat Insomniac Games een parel van een game heeft afgeleverd. Check gerust nog eens de review die Amador heeft verzorgd, want dat is een kunstwerkje op zich. Tijd om de DLC van de game te spelen, waar kunstwerken een grote rol spelen. In het eerste deel The Heist ga je namelijk achter de meesterdief Black Cat aan, die samen lijk te werken met de Maggia, de rijke misdaadfamilies van de stad.

The Black Cat

Hoewel dit eerste stukje DLC niet zo groot en meeslepend is als de hoofdgame, is het wel handig om te weten dat de makers er van uit gaan dat je het hoofdverhaal net hebt voltooit. De moeilijkheidsgraad ligt namelijk hoog en een nieuwe tegenstander met een enorme minigun is niet gemakkelijk te verslaan. Daarnaast voelt The Heist meer als een aflevering uit de tekenfilm uit de jaren 90. Het bevat drie verhaallijnen, maar je dient ook meer detectivewerk te verrichten. Dit voel af en toe als een makkelijke manier om gameplay te verlengen, zeker in de scenes in het museum, waar je op zoek moet naar verschillende gedeeltelijke handafdrukken om een handscanner te moeten activeren. Toch blijft het hoofdverhaal wel interessant, zeker vanwege de relatie tussen Spider-man en The Black Cat, want de spin is dichtbij de poes geweest.

Naast het hoofdverhaal zijn er ook twee subplotten. De ene vertelt over de voorganger van The Black Cat en laat je simpelweg oude gestolen kunstwerken opsporen. De tweede is een stuk leuker, want Screwball keert terug uit de basisgame met nieuwe internetgekkies die alles voor haar doen. Screwball is groots op het internet en ze laat haar volgers illegale dingen doen. Dat filmt ze en daarmee wil ze zoveel mogelijk likes scoren. Het grappige aan het karakter is dat je aan alles ziet dat ze bedacht is door millenials en een weergave is van Youtubers van een jaar of tien geleden.

Conclusie

In totaal ben je ongeveer drie uur bezig met dit eerste deel van het DLC-drieluik: The City That Never Sleeps. Het verhaal voelt niet als de blockbusterfilm-ervaring van de basisgame, maar meer als een aflevering uit de jaren 90 tekenfilm. Het verhaal met The Black Cat in de hoofdrol is erg vermakelijk, zeker vanwege de geschiedenis die ze heeft met Spider-man. De zijmissies zijn prima te doen, maar bieden niet heel veel nieuws. Toch heb ik me prima vermaakt met The Heist en ga met een gerust hard aan de slag met het vervolg: Turf Wars.

The Heist is los verkrijgbaar voor 7,99 maar als je de Game of the Year-editie van de game aanschaft zit The Heist er gewoon bij.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren