Gerucht: Voorlopig geen nieuwe Nintendo Directs

Eerder deze maand berichtten we al over het gerucht dat Nintendo zijn E3 Direct-uitzending zou hebben uitgesteld. Door het vele thuiswerken vanwege de coronacrisis kon het bedrijf geen coherente manier van nieuwsvertelling opstellen. Nu lijkt het er echter op dat we voorlopig überhaupt geen Nintendo Direct hoeven te verwachten, E3-tijd of niet.

Jeff Grubb van VentureBeat heeft van insiders gehoord dat Nintendo zegt voorlopig geen Direct te houden, en dat ontwikkelpartners zich niet hoeven in te houden om grote onthullingen te doen. Dit nieuws zat er enigszins aan te komen, aangezien Nintendo vorige week ineens kwam met de aankondiging van Paper Mario: The Origami King, zonder daarbij te wachten op een Direct-uitzending. Deze game komt nota bene al in juli uit.

Volgens dezelfde Jeff Grubb blijft Nintendo de komende tijd op die manier werken: verrassende trailers droppen voor games die snel verschijnen. Op die manier wil het bedrijf (te hoge) verwachtingen weghalen bij gamers: je hebt geen verwachtingen van dingen waarvan je niet weet dat ze komen.

Wat betreft wát Nintendo dan gaat tonen de komende maanden, wist Grubb eerder al te melden dat het bedrijf groot gaat uitpakken met Mario, die dit jaar zijn 35e verjaardag viert. Deze verjaardag zou groots gevierd worden op de E3, die helaas geannuleerd werd. Destijds (eind maart) werd al gezegd dat er een Paper Mario-game zat aan te komen en dat is nu dus al bevestigd. Dit maakt de geloofwaardigheid van de andere, wellicht grotere, nieuwtjes wat groter.

Zo zou Nintendo ook werken aan remasters van oudere 3D-games in de franchise. Denk daarbij aan Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Het zou kunnen dat deze games als bundel worden gepubliceerd, maar dit is onzeker. Het lijkt waarschijnlijk dat Super Mario 3D World een eigen Deluxe-versie voor de Switch krijgt, zoals bijvoorbeeld ook Mario Kart die kreeg.

Super Mario-fans lijken dus een gouden tijdperk mee te gaan maken in de nabije toekomst, maar het blijft natuurlijk afwachten tot Nintendo zélf met aankondigingen komt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren