Multiplayer-servers EA liggen plat

Wie zijn zinnen gezet had op een lekker online potje Battlefield 5 of Star Wars: Battlefront 2, zou zomaar eens voor een dikke teleurstelling kunnen komen te staan. De servers van uitgever EA ondervinden namelijk wat technische mankementen. Ook de multiplayer-grasvelden van FIFA 20 zijn momenteel niet te betreden.

Wat de oorzaak van de downtime is, wil EA niet prijsgeven, maar het geeft wel aan dat men aan het onderzoeken is hoe de boel weer zo snel mogelijk op de rit kan worden gezet. Toch moeten we er collectief even vanuit gaan dat dit nog wel enkele uurtjes kan gaan duren. In de tussentijd is het ook zeer waarschijnlijk dat EA Access en EA Help niet te bereiken zijn.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat EA geplaagd wordt door serverproblemen. Onlangs legde de hackersgroep Lizard Squad ook het serverpark van EA plat. Dit wordt veelal gedaan om EA een boodschap te sturen, gezien er behoorlijk wat onvrede heerst bij gamers. Niet iedereen kan namelijk EA’s manier van zaken doen appreciëren.

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    dit is gewoon een ddos aanval van ja wie kan het ook zijn……..