Pokémon GO viert de lente met speciaal event

Je zou het met de corona-toestanden bijna vergeten, maar de lente is begonnen. In het tijdperk Games-as-a-Service betekent dat dat veel games in het teken staan van opbloeiende planten en/of Pasen. Zo ook Pokémon GO vanaf donderdag 9 april: dan begint een event dat onder andere nieuwe vormen van bestaande Pokémon toevoegt.

Allereerst wordt Shiny Exeggcute geïntroduceerd, en dus ook Exeggutor in herfstachtige kleuren. Ook krijgen we nieuwe Pokémon met bloemenkroontjes, namelijk de Pikachu-familie, Togepi en Buneary. Pikachu heeft al eerder bloemen op zijn hoofd gehad, maar deze keer zien ze er net wat anders uit. Van zowel de Pikachu-lijn als Buneary geldt ook dat de Shiny-varianten tijdelijk verkrijgbaar zijn. Ook zullen er veranderingen in het spawn-patroon te zien zijn: Exeggcute, Chansey, Mareep, Marill en Torchic komen tijdens het event vaker voor in het wild.

Ook eieren worden op de virtuele schop genomen: alle eieren die je uit cadeautjes van je vrienden krijgt, vereisen slechts 2 km voordat ze uitkomen. De volgende Pokémon zullen daar vaker uitkomen: Pichu met bloemenkroon, Togepi met bloemenkroon, Happiny, Munchlax, Tyrogue, Chingling en Riolu. Dit is overigens de enige manier om de eerdergenoemde Togepi met bloemenkroon te verkrijgen.

Ook Field Research zal zich op deze Pokémon richten. Met deze taken kun je Alolan Exeggutor, Azumarill of Audino verdienen. Voor die laatste moet je volgens de aankondiging wel mazzel hebben.

  1.   
    TylerDurden8's avatar

    we weten onderhand wel dat er een virus is, jullie hoeven niet elk nieuwsbericht daar mee te beginnen…

  2.   
    Rolf Maas's avatar

    @TylerDurden8: Sorry meneer..