Remake van Nier Replicant aangekondigd middels teaser trailer

Het komt niet helemaal onverwacht, maar de klassieker Nier Replicant krijgt een release op de huidige platformen. Na de lofzang die Nier Automata deed opwekken lijkt de algemene opinie van het oudere deel ook bijgedraaid. Met een teaser trailer laat Square Enix weten de game een nieuw jasje te gaan geven.

Vooralsnog lijkt het hier om een remake te gaan en geen remaster. Square Enix zegt namelijk het volgende over de teaser:

“In the year of the 10th anniversary of NieR, we are announcing that the cult classic third-person action-RPG NieR Replicant, is to be rebuilt for PlayStation 4, Xbox One and PC (STEAM) as NieR Replicant ver.1.22474487139…”

De Nier franchise is in inmiddels alweer tien jaar oud en kwam oorspronkelijk in het Westen uit als Nier Gestalt. De game was vrijwel hetzelfde als de Japanse versie, Nier Replicant, op het hoofdpersonage na. In het Westen is gekozen voor een oudere protagonist genaamd Nier die vader is van het personage Yonah. In Japan was dat een jonger personage wie de oudere broer van Yonah is. De keuze had destijds te maken met het idee dat in het Westen de voorkeur zou liggen bij een ouder personage. De serie is een aftakking van de Drakengard games.

Officieel lijkt het spel de naam NieR Replicant ver.1.22474487139 te dragen. De naam is in trend met een deel downloadbare content die eerder uitgebracht werd voor Nier Automata. Meesterbrein Yoko Taro is dan ook niet vies van dit soort grappen. Rond de release van Nier Automata vroeg hij fans namelijk om pittige afbeeldingen van het hoofdpersonage 2B naar hem toe te sturen. Fans deden dit massaal.

Wanneer de remaster van Nier Replicant precies uitgebracht wordt is helaas nog niet bekend. Het spel komt uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC middels Steam.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Heeft Nier een franchise dan?
  Ik heb nog nooit gehoord van de game Nier Replicant.
  (Btw, nee dit is NIET sarcastisch getypt)

 2.   
  RiiLaKuma's avatar

  @DutchGamer-W-: Yup! Eerste game, die dus de remake krijgt, kwam uit op de PS3 en Xbox360. Inmiddels dus bijna tien jaar geleden. De eerste Nier is overigens een aftakking van een ending uit Drakengard. Automata en zijn voorganger hebben echter op eerste blik niet echt samenhang. De samenhang wordt pas duidelijk in wat diepere lore dingetjes, maar dat zijn spoilers. 😉

 3.   
  DB Ries's avatar

  Bijzondere game Nier. Heel apart. Achteraf gezien blij dat ik hem gespeeld heb. Bijzonder verhaal en interessante gameplay. Titel om nooit te vergeten.