Nier was oorspronkelijk exclusieve Xbox 360-game

In een interview met de Japanse website Inside Games heeft Yosuke Saito van Square Enix verteld dat Nier oorspronkelijk exclusief voor de Xbox 360 zou worden uitgebracht.

De vertaling van het interview is niet perfect maar de ontwikkelaar van de game vertelde dat de keuze om ook een PS3-versie te maken pas later kwam. In principe is dit een opmerkelijk verhaal, omdat Nier toch wel een Japanse game in hart en nieren is en de PlayStation 3 doet het in het land van de rijzende zon nog altijd veel beter dan de console van Microsoft. Saito voegde daar nog aan toe dat het multi-platform maken van het spel voor wat problemen hadden gezorgd.

De PlayStation-versie van het spel verkocht rond de 105.000 stuks in Japan en veroverde zo een 7e plaats in de verkoopcijfers, terwijl de versie voor de 360 niet eens de top 50 haalde. Toch nog een goede keuze dus.

Nier is nu wereldwijd verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en de Xbox 360 en hier kun je nogmaals nalezen wat wij van het spel vinden.

  1.   
    Ika Q's avatar

    Playstation 3 is gewoon de console in Japan, als ze echt winst willen maken zouden ze natuurlijk PS3 niet uitsluiten.

  2.   
    WesterW's avatar

    Toch was dat wel het geval met Tales of Vesperia. Hij is daar inmiddels ook op de PlayStation 3 uitgebracht, maar toch. Die game lokte toen best veel mensen naar de Xbox 360 en dat had hier ook weer kunnen gebeuren mits Microsoft met een grote zak geld aan zou komen zetten.

  3.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    Ika Q schreef, "Playstation 3 is gewoon de console in Japan, als ze echt winst willen maken zouden ze natuurlijk PS3 niet uitsluiten. "

    je haalt me de woorden uit de mond.

  4.   
    MaTriX's avatar

    Ach kep beide consoles en het zal me een worst wezen waar die op uitkomt gezien beide consoles enorm mooie games leveren en dat is waar het bij de echte gamer om gaat.

  5.   
    GameAC's avatar

    Ze moeten blij zijn dat ze dat gedaan hebben, want zoveel heeft de 360 versie niet verkocht in Japan.

  6.   
    wa@'s avatar

    Maakt voor mij nmiet uit ik heb beide